Lars Løkkes dyre rejser koster venstrevælgere

Skrevet af admin

09/11/2013

Dagens topnyheder

Der er ikke eneste venstremand eller venstrekvinde, der ikke gerne havde været foruden sagen om Lars Løkkes dyre rejser og rod i bilagene.

Det siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby

Sagen påvirker nu vælgertilslutningen til Venstre, viser en ny målingen fra Gallup.

- Det ville være unaturligt, hvis de seneste måneders fokus på alt andet end Venstres politik ikke påvirker vælgerne. Men når det er sagt, er det en måling, der stadig indikerer et stort flertal bag ønsket om at få en ny statsminister i Danmark, siger hun.

Målingen fra Gallup viser ti dage før kommunalvalget, at tilslutningen til Venstre ville falde til 24,7 procent, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det er første gang, at Venstre står dårligere ved valget, der bragte SRSF-regeringen til magten, skriver Berlingske.

- Der er ingen tvivl om, at medierne interesserer sig mere for den lidt rodede sag, end de gør for politik. Og man må bare sige, at Danmarks udfordringer er de samme som de var for halvanden måned siden, siger Ellen Trane Nørby og fortsætter:

- Ude lokalt vil danskerne derimod gerne vide, hvordan vi kan binde det lokale og det landspolitiske så tæt sammen, at der bliver skabt bedre rammevilkår for danske arbejdspladser.

I samme måling går Socialdemokraterne frem fra 20,2 procent til 21,6 procent, men det får ikke politisk ordfører Magnus Heunicke (S) til at juble.

- Jeg er meget ydmyg over den bevægelse, der nu sker, og at vi går frem. For vi har været langt nede i målingerne tidligere i denne valgperiode, siger han.

- Derfor ved vi, at det handler om et langt sejt træk, og derfor skal man være ydmyg undervejs, og det er det, vi er. Jeg vil ikke spekulere i, hvad Lars Løkkes bilagssag har haft af betydning, siger han.

Politisk kommentator Michael Kristiansen, mener, ifølge Berlingske, at når stemmerne begynder at bevæge sig over blokken, så er hele oppositionens projekt i fare for at falde sammen.

- Der er ikke andre forklaringer end Lars Løkkes rejsesag. Derfor er det hans ansvar at finde en løsning, siger Michael Kristiansen, tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen (V), til avisen.

Venstre fik 26,7 procent af stemmerne til folketingsvalget i 2011, mens Socialdemokraterne fik 24,8 procent.

Rød blok står til 47,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag, mens blå blok står til 52,6 procent.

/ritzau/