Lars Løkkes løn fra GGGI holdes hemmelig

Skrevet af admin

14/11/2013

Dagens topnyheder

Moderniseringsstyrelsen lægger låg på Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens indtægter, som skal modregnes i hans eftervederlag som tidligere minister.

Dermed er det ikke muligt at få oplyst, hvor meget Lars Løkke Rasmussen har indberettet at have modtaget i honorar og diæter som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

Det er heller ikke muligt at se, om Lars Løkke Rasmussen har indberettet værdien af den firmabil, som Venstre stiller til rådighed for ham, ligesom det også fortsat er uklart, om Løkke har haft andre indtægter, som han ikke har fortalt om i offentligheden.

Ritzau har torsdag fået svar på en anmodning om aktindsigt i Lars Løkke Rasmussens indberetning af indtægter det seneste år, som skal modregnes hans eftervederlag som tidligere minister.

Men bortset fra allerede kendte oplysninger om, at Løkke har modtaget godt 22.000 kroner som medlem af Nationalbankens repræsentantskab og 30.000 kroner som formand for LøkkeFonden, så er alle oplysninger i Løkkes indberetning dækket af store grå felter.

Man kan også læse, at Løkke har fået udbetalt et formandshonorar fra GGGI, men størrelsen på beløbet er også hemmeligholdt af Moderniseringsstyrelsen, som står for lønudbetalingen.

- Moderniseringsstyrelsen har undtaget oplysninger om private, herunder økonomiske, forhold, lyder begrundelsen for, at offentligheden ikke må flere oplysninger.

Lars Løkke Rasmussen har ellers selv afvist at svare på flere spørgsmål omkring modregning af hans indtægter med henvisning til, at man kunne søge aktindsigt hos Moderniseringsstyrelsen.

Det skete blandt andet i sidste uge, hvor der var stor fokus på, at Løkke havde modtaget skatte- og modregningspligtige diæter i 2012, selvom han tidligere havde afvist det.

- Jeg har ikke flere kommentarer til den sag. Jeg har lagt alt åbent frem, alle kender de omkostninger, der knytter sig til mine ture, herunder diæterne.

- De afledte spørgsmål i relation til modregning og skat er adresseret med den redegørelse, jeg i sidste uge har sendt til Moderniseringsstyrelsen, og den kan I søge aktindsigt i, og så har jeg ikke mere at tilføje, sagde Løkke i den anledning.

Lars Løkke Rasmussen får som tidligere statsminister et eftervederlag på cirka 1,45 millioner kroner årligt. Løkkes løn som medlem af Folketinget og andre indtægter skal dog modregnes i udbetalingen.

/ritzau/