Lars Mikkelsen er skurk i engelsk hitserie Sherlock

Lars Mikkelsen medvirker nemlig i et afsnit af den storhittende britiske serie Sherlock, der er baseret på Arthur Conan Doyles bøger om detektiven Sherlock Holmes. Her spiller han skurken Charles Augustus Magnussen, en usympatisk, skandinavisk mediemogul, der lever af at finde højtstående personers mørkeste hemmeligheder, så han kan afpresse dem.

- Jeg har haft med morderer, psykopater, terrorister og seriemordere at gøre. Ingen af dem kan få det til at vende sig i min mave som Charles Augustus Magnussen, siger Sherlock Holmes, der spilles af Benedict Cumberbatch.

Læs også: Mikkelsens engelske for engelsk til »Sherlock«

Og Lars Mikkelsen er tilsyneladende en ørn til at spille en ubehagelig fætter. Han får i hvert stor ros af skaberen af serien.

- Da jeg hørte og så Lars Mikkelsens audition, vidste jeg med det samme, at vi havde fået fat i noget særligt. For Lars Mikkelsen var det en kæmpe udfordring at skulle komme i fodsporet på skurken Moriarty, men Lars Mikkelsen skræmte røven ud af bukserne på alt og alle, siger Steven Moffat ifølge Ekstra Bladet.

Læs også: Lars Mikkelsen får fornyet britisk opmærksomhed

Dog skulle han lige arbejde med sin accent - Lars Mikkelsen havde nemlig kort forinden lært at tale med rigtig arbejdsklasse-engelsk - såkaldt cockney - i forbindelse med nogle andre optagelser. Men folkene bag serien ville gerne have, at man kunne høre et strejf af en skandinavisk accent.

Afsnittet, hvor Mikkelsen skræmmer Sherlock fra sans og samling, blev sendt i England i fredags og sendes på DR3 søndag d. 19. januar kl. 21.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se traileren til afsnittet her:

Dagens Gossip