Lars Olsen og Færøerne smider point i slutfasen

08/09/2014

Landstræner Lars Olsen og Færøerne var på vej mod en sejr, men det endte med et nederlag, da holdet søndag aften indledte EM-kvalifikationens gruppe F.

Hjemme i Torshavn så danskeren sit hold tabe 1-3 til Finland, efter at Færøerne ellers førte 1-0 ved pausen.

Færøerne kom foran fem minutter før pausen, da Christian Holst bragte hjemmeholdet foran.

Den 32-årige angriber repræsenterer til daglig Fremad Amager i 2. division øst, og han har også tidligere spillet for blandt andre Lyngby og Silkeborg i dansk fodbold.

Finlands Riku Riski udlignede tidligt i anden halvleg, og samme spiller bragte gæsterne foran 2-1, da der resterede 12 minutter af kampen.

Finnernes sejr blev cementeret af Roman Eremenko otte minutter før tid.

I samme gruppe tabte Ungarn 1-2 hjemme til Nordirland, mens VM-deltageren Grækenland led nederlag på 0-1 hjemme til Rumænien.

Gæsternes anfører, Ciprian Marica, havde en begivenhedsrig dag.

Efter 10 minutters spil scorede han kampens eneste mål på straffespark, og tidligt i anden halvleg blev han vist ud efter at have pådraget sig to gule kort.