Lars von Triers kone: Sådan forlod jeg min mand

Hun havde taget en stribe stive whiskysjusser for at få mod til at sige til sin mand på femte år, at nu ville hun skilles.

Bente havde nemlig mødt Lars, der havde friet til hende, før de overhovedet havde sovet i samme seng.

I november 1994 traskede hun altså gennem det indre København i sne og slud med to Netto-poser i hånden. Forgrædt, hjemløs og en smule fredløs, men også bimlende forelsket.

Nyforelskede lukkede verden ude

Lars von Trier var taget i forvejen til Admiral Hotel i Nyhavn efter at have meddelt sin første kone, som han havde to små børn med, at nu gik han hjemmefra.

Læs om Trier-skuespilleren Kirsten Dunsts cool stil fra Cannes i forbindelse med Melancholia på ELLE.dk

Manden i receptionen kiggede misbilligende på Bente, da hun spurgte: ’Er Lars von Trier ankommet?. ’Jeg tror ikke, det er Dem, han venter!’ lød det bedrevidende og spidst fra den sure mand.

’Det tror jeg nok, det er!’ fik Bente sagt meget højt og gik målbevidst op til sin nye mand på anden sal. Derefter lukkede de begge to øjne og ører og sank ind i hinanden og lod verden være verden i to døgn.

48 timer til at overveje frieri

I de dage i 1994 var Lars von Trier netop kommet på fornavn med danskerne på grund af den populære tv-serie Riget.

Derfor blev de to jagtet af formiddagsbladene, for hvem ville ikke gerne vise det første billede af Lars von Triers nye kæreste?

Lars von Triers kone taler ud om sit ægteskab. Læs mere på ELLE.dk

I løbet af året havde de to talt en del med hinanden. Typisk når Lars hentede Agnes på seks år på Bernadotteskolen i Hellerup, hvor Bente var pigens klasselærer.

Lars von Trier havde det dårligt i sit ægteskab, hvor hans kone ventede barn nummer to.  De talte sig langsomt ind på hinanden, og efter et halvt års tid spurgte Lars von Trier pludselig, om Bente ville gifte sig med ham?

Hun fik 48 timer til at finde ud af, om svaret var et ’ja’ eller et ’nej’. Take it or leave it.

Af Jacob Wendt Jensen, ELLE.dk, NewsDesk Aller Media.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip