Lasse Nielsen og Gent besejrer tophold og er videre

09/12/2015

Lasse Nielsen og Gent sikrede onsdag aften en stor triumf i Champions League.

De belgiske mestre kom overraskende videre fra gruppe H, da holdet hjemme besejrede Zenit 2-1.

Russerne havde for længst sikret sig adgang til 1/8-finalerne, og holdet får altså følgeskab af danskerklubben, der også har angriberen Nicklas Pedersen i truppen.

Han var dog ikke med mod Zenit, mens Lasse Nielsen som vanligt spillede hele kampen i forsvaret.

Gent kom foran efter 18 minutter, da Laurent Depoitre headede et indlæg fra venstre side i mål.

Føringen holdt frem til 20 minutter efter pausen, da Artem Dzyuba udlignede til 1-1.

Gent var dog ikke færdig, og 12 minutter før tid hamrede Danijel Milicevic bolden i mål til 2-1.

Resultatet sender Gent videre som nummer to med ti point.

Zenit vinder gruppen med 15 point.

Valencia, der gav debut til cheftræner Gary Neville, havde før onsdagens kampe en mulighed for at passere Gent, men englænderens debut endte som en dundrende fiasko.

Valencia tabte 0-2 hjemme til Lyon, der absolut intet havde at spille for, eftersom franskmændene uanset resultatet ville slutte sidst i gruppen.

Lyon ender med samlet fire point i gruppen, mens Valencia med seks point må nøjes med at blive overført til Europa Leagues 1/16-finaler, fordi klubben blev nummer tre.