Lasse Norman imponerer sin boss: Kan sejre i debutsæson

Det vækker opsigt og begejstring hos Garmin-chefen Jonathan Vaughters, at den nyprofessionelle danske cykelrytter Lasse Norman Hansen onsdag blev nummer tre på enkeltstarten i det stjernespækkede etapeløb Dubai Tour.

- Lasse er en af de mest talentfulde ryttere i sin generation.

- Om jeg tror, han får en sejr i sin første sæson? Ja. Men jeg vil ikke lægge pres på, at han skal vinde, siger Jonathan Vaughters til Ritzau.

Lasse Norman sluttede foran blandt andre enkeltstartsverdensmester Tony Martin og tidligere verdensmester Fabian Cancellara på den 9,9 kilometer lange tidskørsel.

Etapen var danskerens debut på den professionelle scene, og Norman var - uden for Danmarks grænser - alene kendt for sine bedrifter på cykelbanen, hvor han i 2012 erobrede OL-guld i omnium.

- Vi skal ikke lægge pres på ham. En stille og rolig udviklingskurve giver altid bedre resultater på sigt.

- Så snart han fokuserer fuldt ud på landevejen, og så snart han er helt udviklet fysisk, så tror jeg, at han vil blive en af de bedste klassikerryttere i verden, siger Jonathan Vaughters.

Lasse Normans præstation imponerer også sportsdirektør Charles Wegelius på Garmin-Sharp.

- Det er et meget imponerende resultat. Dagens præstation giver god selvtillid. Det er bevis på, at det hårde arbejde, som han har udført før sæsonen og hos det danske banelandshold, bærer frugt, siger Wegelius.

BMC's Taylor Phinney vandt onsdagens etape foran Steven Cummings.

Af andre prominente navne i Dubai-feltet kan nævnes Mark Cavendish, Marcel Kittel og Peter Sagan. Løbet strækker sig over fire etaper.

/ritzau/

Dagens Gossip