Lasse Norman kører sig til andenplads i World Cuppen

Skrevet af admin

17/01/2016

Mest læste i dag

Den danske cykelrytter Lasse Norman Hansen var tæt på at komme fra baghjul og snuppe sejren i omnium ved banecyklingens World Cup-stævne i Hongkong.

Norman, som er OL-guldvinder fra 2012 i omnium, måtte dog nøjes med andenpladsen efter en tæt afslutning, hvor han var helt oppe at snuse til førstepladsen undervejs.

Danskeren kan dog glæde sig over, at andenpladsen giver ham så mange point, at OL-billetten er sikret. Stiller en dansker blot til start ved VM senere på året, kan andres resultater ikke forhindre en dansk OL-deltager. Det viser beregninger, Politiken har lavet.

- En sjov dag på banen. Jeg sluttede på andenpladsen her og i den samlede World Cup. Jeg havde ikke forventet sådan et resultat her, så jeg er utrolig glad, skriver den danske banerytter på Twitter.

Lasse Norman lå søndag efter fem af de seks discipliner på en tredjeplads lige foran spurtkanonen Mark Cavendish inden det afsluttende pointløb.

I front lå Artyom Zakharov fra Kasakhstan efterfulgt af franskmanden Thomas Boudat, men afstandene var ikke voldsomme, så sejren var stadig inden for rækkevidde for de fire øverste.

Norman lagde godt ud i pointløbet og fik pænt med point i de første spurter. Kortvarigt rykkede han op på andenpladsen, men to vundne spurter af Boudat sendte franskmanden helt i front foran Zakharov, der ikke rørte meget på sig.

Cavendish blev ret hurtigt hægtet af i topstriden, som med 30 omgange igen blev helt åben, da Lasse Norman tog fem point i en spurt for anden gang i træk.

Det betød, at Lasse Norman og Thomas Boudat lå i spidsen med 171 point foran Zakharov, der var på 170 point.

Det tegnede til at blive en uhyggelig tæt afslutning, og det blev det også. Men Norman havde gravet dybt for at komme helt op i toppen, og det blev afgørende.

Boudat klemte sin cykel ind foran danskeren i den tredjesidste spurt, og da ingen af dem fik point i næstsidste, var franskmanden to point foran inden den sidste og afgørende af de 16 spurter.

Danskeren trådte de sidste krampetrækninger ud til sidst, men Boudat havde mere i tanken, og han snuppede endnu en spurtsejr samt den samlede sejr i omnium med fire point ned til Lasse Norman.

Omnium er en banecyklingsdisciplin, som består af seks forskellige løb, hvor man samler point til den samlede stilling undervejs. De seks løb er: scratch, individuelt forfølgelsesløb, elimineringsløb, flyvende omgang, tidskørsel (én kilometer) og pointløb.

/ritzau/