Lasse Norman sætter dansk rekord i stærkt comeback

16/01/2016

Den danske cykelrytter Lasse Norman viste et glimt af OL-form, da han lørdag for alvor stemplede ind i Omnium ved World Cup-løbet i Hongkong.

Den danske banerytter fik en skidt start i den første af de seks discipliner i Omnium, hvor han var blevet nummer 19 af 23 i det 15 kilometer lange Scratch-løb, men han tog revanche i næste disciplin.

23-årige Norman satte alle konkurrenter til vægs i fire kilometer individuelt forfølgelsesløb, hvor han vandt i tiden 4.20,671 minutter. Det var næsten tre sekunder hurtigere end Artyom Zakharov fra Kasakhstan på andenpladsen.

Lasse Norman lagde roligt ud og var kun syvendehurtigst efter den første kilometer, men herefter skruede han op for tempoet.

Zakharov var stadig et sekund foran Norman inden den sidste kilometer, men her hamrede Norman watt ud gennem pedalerne og sikrede sejren.

Senere lørdag fortsatte de gode takter, da han sikrede sig en sjetteplads i udskilningsløbet, der normalt er en af de discipliner, hvor Norman har det sværest.

Thomas Boudat fra Frankrig vandt den taktisk krævende øvelse foran briten Mark Cavendish.

Søndag skal omnium-rytterne afvikle de sidste tre discipliner ved World Cup-stævnet. Det drejer sig om 1000 meter på tid, en flyvende omgang og til slut 40 kilometer pointløb.

Lasse Norman Hansen vandt OL-guld i disciplinen i 2012, og han forsøger at sikre sig en plads i feltet, som igen skal køre om medaljer ved OL i Rio de Janeiro til sommer.