Lasse Schöne redder 1-1 til Ajax efter Boilesen-kiks

18/09/2014

Zlatan Ibrahimovic var i endnu højere grad end vanligt manden, der blev talt om forud for Champions League-kampen mellem Ajax og Paris Saint-Germain.

Men da fløjten lød, var det et par danskere, der kom i fokus på godt og ondt i kampen, der endte 1-1.

Den svenske superstjerne, som spillede i den hollandske klub fra 2001 til 2004, var onsdag aften tilbage i Amsterdam som modstander, men han spillede ikke nogen stor rolle i kampen, hvor to danskere i stedet stjal hovedrollerne.

Først kom Nicolai Boilesen i fokus på en noget uheldig baggrund. Boilesen fumlede i forsvaret og mistede bolden i situationen, der første til gæsternes mål efter 14 minutter.

En hurtig fransk bolderobring, indlæg til Zlatan Ibrahimovic, der manglede skarphed og blev halvklaret, men riposten blev sendt i nettet af Edinson Cavani.

Boilesen appellerede kraftigt for frispark overfor dommer og især linjedommer - uden held.

Tre danskere var foretrukket fra start - Boilesen, Lucas Andersen os Lasse Schöne.

Straks fra anden halvlegs start blev nyindkøbte Niki Zimling sendt på banen, og han sendte efter få minutter et fint spark fra distancen mod mål, men bolden fløj akkurat over overliggeren.

Ajax-anfører Niklas Moisander havde kort forinden lavet en gigantisk brøler i forsvaret, men friløberen blev på det skammeligste misbrugt af brasilianske Lucas fra PSG.

Den slags fejl bliver meget ofte straffet på Champions League-niveau, og PSG missede muligheden for at lukke kampen i situationen, og det blev straffet. I det hele taget blev PSG-stjernernes manglende skarphed straffet.

For Ajax kom tilbage og var sågar tæt på at nappe alle tre point.

Lasse Schöne udlignede på et frispark godt et kvarter før tid, og selv om Schönes spark var fint, så PSG-målmand Salvatore Sirigu skidt ud i situationen.

Og det gjorde han også kort efter, da Schöne igen forsøgte sig på frispark - meget langt ude fra. Denne gang blev Sirigu reddet af stolpen.

Derfor endte det med en pointdeling. I gruppens anden kamp vandt Barcelona 1-0 hjemme over Apoel.