Lasse sendte sin kremerede hund til Mette Gjerskov

Lasse Bøgvad sendte tirsdag en lille del af sin kremerede hund Gucci til fødevareminister Mette Gjerskov (S). Forinden skrev han om sit projekt her på Dagens.dk.

- Håber, at hun har fået lidt at tænke over, hvis hun kan tænke, når asken fra Gucci er drysset ud på bordet eller gulvet, skrev han tirsdag aften.

Kommentaren faldt som følge af Dagens.dks historie om, at Mette Gjerskov siden den 1. januar har modtaget godt 5000 emails fra vrede borgere, som ønsker hundeloven aflivet. Mange af de henvendelser betragtes, ifølge Fødevareministeriet, som spam.

Onsdag modtog ministeren brevet fra Morten Bøgvad indeholdende en smule aske fra Gucci.

- Asken kommer fra min afdøde hund Gucci. Hundeloven slog min elskede Gucci ihjel. Den tog al livsmod fra hende, fortæller Lasse Bøgvad til bt.dk.

Gucci var af racen Amstaff. Det betyder, at Lasse Bøgvad var forpligtet til at give den mundkurv på. Noget, som, ifølge Lasse Bøgvad, gjorde, at Gucci mistede livsglæden.

I sommeren 2011 tog han derfor beslutningen at aflive Gucci, skriver bt.dk.

Lasse Bøgvad vil med brevet sætte fokus på hundeloven. En lov, som Mette Gjerskov på posten som fødevareminister er ansvarlig for.

- Der er blevet slået hunde nok ihjel. Det er jo ikke kun hundenes liv, man rammer med loven - der er også ejernes, siger han til bt.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Guccis død er en medvirkende årsag til, at han i dag er sygemeldt, fortæller han.

Det meste af Guccis aske blev spredt ud over pladsen foran Christiansborg (billedet red.). Det skete i forbindelse med den stort anlagt demonstration mod hundeloven i februar, som Dagens.dk også skrev om.

Hylder Gucci på Facebook

- Det var med enorm stor sorg i vore hjerter, at vi måtte sige farvel til Gucci. Efter ændringen af hundeloven blev hun aldrig rigtigt sig selv igen. Fra at være den kærligste og glade hund, tabte hun fuldstændigt glæden i livet, da regeringen påtvang hende mundkurv på. Da hun samtidig døjede med allergi, samt problemer med torden, fly, lastbiler, traktorer, fyrværkeri og jægere, valgte vi i dag at tænke på hende og det liv, hun havde nået at få, og lade hende stille sove ind i vore arme med tårene trillende ned af vore kinder.

Sådan skriver Lasse Bøgvad på sin Facebook-profil.

- Hun nåede at sætte sit poteaftryk i en masse hjerter rundt omkring. Blandt andet som besøgsven på et plejehjem samt privat, fødselshjælper til 11 kattekillinger, hvor hun adopterede 4 af dem. Terapihund for hunde, der har været overfaldet af andre hunde, fortsætter han.

Med i konvolutten til Mette Gjerskov var foruden aske (meget lille mængde red.) et billede, noget tekst og et link til en Youtube-video om Gucci:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip