Lasse Svan fører an i Flensburgs pokaltriumf over rival

16/12/2015

Håndboldklubben Flensburg-Handewitt har fortsat muligheden for at gentage sidste års triumf i den tyske pokalturnering.

Onsdag aften vandt klubben det nordtyske arvefjendeopgør på udebane mod Kiel med overbevisende 34-27. Landsholdsfløjen Lasse Svan Hansen spillede en afgørende rolle med imponerende ni scoringer på ni forsøg.

Flensburg-sejren gav også Henrik Toft Hansen den familieære håneret over brormand Rene Toft Hansen.

En velspillende Rasmus Lauge styrede slaget i Flensburgs angreb fra playmakerpositionen, mens Anders Eggert og altså yderst veloplagte Lasse Svan Hansen viste skarphed fra holdets fløje.

Allerede fra begyndelsen af kampen trak gæsterne fra og var hele tiden foran med et par mål. Ved pausen førte Flensburg 18-15, og sejren kom aldrig i fare.

I målet var det Nikolas Katsigiannis, der holdt Kiel inde i kampen i en periode i anden halvleg, men da kampen skulle afgøres, var det Niklas Landin, som blev vist tillid i målet.

Kort inden de to byttede plads havde Rasmus Lauge atter bragt Flensburg foran med fire mål, da han scorede for femte gang på sin tidligere hjemmebane.

Indskiftningen af Landin hjalp dog ikke noget, for med fem minutter tilbage af kampen var udfaldet så godt som på plads, efter Flensburg havde bragt sig foran med seks mål.

Også Rhein-Neckar Löwen med Nikolaj Jacobsen på trænerbænken er klar til semifinalen efter en sejr på 22-21 over Melsungen.

Semifinaler og finale i den tyske pokalturnering spilles ved et Final 4-stævne i Hamburg 30. april og 1. maj.