Lasse Vibe affinder sig med jokerrolle på landsholdet

Landsholdsangriberen Lasse Vibe startede ude, men blev skiftet ind torsdag, da landstræner Åge Hareide debuterede i spidsen for Danmark. Hareide har varslet få ændringer tirsdag mod Skotland, så det peger i retning af endnu en bænktjans til Vibe.

Brentford-spilleren vil selvfølgelig gerne starte inde, men han medgiver også, at hans rappe fødder giver ham en fordel, når han som indskifter skal forsøge at ændre en kamp.

- Det er helt sikkert en rolle, der passer mig. Jeg vil jo helst starte inde, men modsat på klubniveau er man jo glad for at være med. Hvis det er en jokerrolle, jeg kan bidrage med her, så er jeg da glad for det, siger Lasse Vibe.

- Så kan jeg komme ind og løbe hurtigt, når de andre er lidt trætte.

Landstræner Åge Hareide mener også, at Vibe er en type, der kan ændre fodboldkampe.

- Både Lasse Vibe og Martin Braithwaite er hurtige og ideelle jokere, siger nordmanden og uddyber om Vibe:

- Lasse er en meget dygtig spiller til at gå i dybden, og så ved jeg fra tiden i Sverige, at han er meget god til at lave mål også. Det er vigtige forcer for en angriber, siger landstræneren.

Ved nordmandens første træning for en uge siden var Lasse Vibe på det hold, der lignede A-holdet. Til kampen mod Island var Vibe en af to spillere fra det hold, der alligevel ikke var i startopstillingen.

- Skuffelse er måske et for stort ord, men jeg er jo indstillet på at spille så meget som overhovedet muligt, og jeg vil jo gerne starte inde.

- Men det var en helt ny træners første træning, så han vil jo gerne prøve noget, og på den baggrund kan jeg ikke tillade mig at være skuffet, siger Lasse Vibe.

I stedet er han glad for det aftryk, han satte i den halve time, som han fik på banen mod Island. Han kom ind ved stillingen 2-0 til Danmark. Kampen sluttede 2-1.

- Generelt fik jeg at vide, at jeg skulle forsøge at lægge pres på dem, så vi beholdt energien, og den del lykkedes, selv om de scorede til allersidst.

- Vi havde nogle gode omstillinger, og vi fik vist, at vi vil spille fremad, og det gjorde jeg også, så det var fornuftigt, siger Vibe.

Tirsdagens kamp mod Skotland begynder klokken 21 dansk tid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip