Lastbilchauffør køber gammelt maleri til at bruge som dartskive: Da indser hun, hvad hun står med

Mange af os går og håber, at vi finder noget, som virkelig er unikt eller værdifuldt, når vi er på loppemarkeder.

Men det er dog de færreste, som køber noget, der har potentiale til at gå over i historiebøgerne.

Med mellemrum ser man dog alligevel, at nogle opsigtsvækkende fund er blevet gjort i bunkerne med genbrugsting.

Her er fem eksempler på køb, der er gået over i historiebøgerne:

1. Fandt Velvet Undergound-demo til 5 kr.
En mand stødte i 2004 på en meget anonym plade, hvorpå der var skrevet ‘Velvet Underground’. Manden betalte de 75 amerikanske cents, som pladen kostede. Han vidste dog ikke, at dette var demoen til bandets første album, som han senere kunne sælge til 25.000 dollars svarende til over 167.000 danske kr.

Det berømte band Velvet Underground havde base i New York og havde stærke forbindelser til kunstneren Andy Warhol.

2. Et unikt kunstværk.
Af en eller anden grund, så dukker malerier af maleren Martin Johnson Heade op på loppemarkeder rundt omkring i USA med mellemrum.

Læs også: Bedstefar efterlod gammel garage efter sin død - familien åbnede porten og fik et chok

Martin Johnson Heade var en amerikansk maler, som levede fra 1819 til 1904. Han malede landskaber, eksotiske fugle og blomster.

I 1999 stødte en skattejæger' på et af malerierne på et loppemarked i delstaten Wisconsin. Han gav 29 dollars for det, som svarer til lidt under 200 danske kroner.

Det syntes han sikkert var en hel fin handel, da han senere kunne sælge værket videre for 882.500 dollars, svarende til næsten 6 millioner danske kroner.

3. Uafhængighedserklæring i 2.
Det er lykkedes to mænd at købe meget sjældne kopier af den amerikanske uafhængighedserklæring på loppemarkeder for næsten ingen penge.

Det første køb fandt sted i 1989, hvor en person købte en ramme med en gemt kopi af uafhængighedserklæringen i. Han gav 4 dollars for den, men kunne sælge den videre igen for 2 millioner dollars. Det er over 13 millioner danske kroner.

Den anden mand købte sin kopi i 2006. Kopien viste sig dog at være bestilt af den amerikanske præsident John Q. Adams, og den indbragte loppefunds-køberen over 3 millioner kroner.

4. Værdifulde billed-negativer.
Det her er i særdeleshed en vild historie. En mand købte nogle negativer til 45 dollars. Negativerne viste sig at være af den berømte amerikanske fotograf Ansel Adams.

Manden gav kun lidt over 300 danske kr. for det, der viste sig at være en skat til en værdi på over 200 millioner dollars, over en milliard danske kroner.

Rick Nosigian, som manden, der købte dem, hedder, blev noget befippet da han hørte det kæmpe tal, som beskrev værdien på sine negativer.

Fotografen Ansel Adams er berømt for sort-hvid billeder af landskaber.

5. Lastbilchauffør bliver millionær.
Teri Horton arbejdede normalt som lastbilchauffør. På et loppemarked købte hun et maleri, som hun selv synes var grimt, men som bare skulle bruges til at kaste dartpile efter.

Det viste sig dog, at der nok var bedre ting at bruge billedet til. Maleriet var lavet af Jackson Pollock, der er kendt for sine abstrakte ekspressionistiske malerier.

Selvom Horton kun kunne svare ‘hvem f***** er Jackson Pollock’, så er hun blevet så meget klogere i dag.

Hun er blevet tilbudt 9 millioner dollars for billedet (over 60 millioner danske kroner), men hun håber, at kunne få dens vurderede pris på 50 millioner dollars for det (over 335 millioner danske kroner.)

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip