Lastbilchauffør om uheld, hvor han dræbte tre: Jeg så væk i to sekunder

Skrevet af admin

13/05/2015

Dagens topnyheder

Trafikken stod pludselig helt stille, da en ung lastbilchauffør med fuld fart kom kørende på motorvejen syd for Horsens 5. december sidste år.

Den 23-årige mand trampede efter eget udsagn på bremsen, men da var det for sent.

Det fortæller han onsdag formiddag i Retten i Horsens, hvor han er tiltalt for blandt andet uagtsomt manddrab. Tre personer mistede livet i ulykken.

- Jeg kommer kørende og har ikke noget foran mig i 200-300 meter. Så kigger jeg ud i spejlet for at sikre mig, at læsset ligger, som det skal. Idet jeg kigger op, står det hele stille foran mig. Så trykker jeg på bremsen, siger manden.

- Hvor længe kiggede du i spejlet, vil specialanklager Thomas Steensen vide.

- To sekunder.

- Hvorfor så du ikke bilerne før?

- Det ved jeg ikke, svarer den tiltalte.

Han anslår, at han blot havde 20 eller 30 meter til at bremse. Det var alt for lidt.

- Jeg føler, at der er noget på vejen. Noget olie eller lignende, så den tager ikke meget fart af. Jeg forsøger at lave en undvigelsesmanøvre over i en anden vejbane, men så rammer jeg en bil.

- Jeg vil tro, jeg kører omkring 80 kilometer i timen. Det føles ikke som et hårdt sammenstød. Der går vel 100-150 meter, før jeg holder stille, siger den 23-årige.

Den unge mands uopmærksomhed forårsagede et stort harmonikasammenstød.

Ulykkens tre dødsofre var en 54-årig mand fra Esbjerg og to kvinder på 19 og 21 år fra Vejle. Desuden fik flere alvorlige kvæstelser.

Ifølge anklagemyndigheden var den tiltalte ikke tilstrækkeligt opmærksom og holdt ikke en passende afstand, da han ramte den forankørende bil med 90 kilometer i timen.

Han kræves idømt fængsel.

Den tiltalte, en stor plysset mand iklædt mørke bukser og T-shirt, nægter sig imidlertid skyldig. Han kan ikke genkende politiets udlægning af sagen.

Den pågældende morgen havde han været tidligt oppe - klokken halv seks - men han havde sovet nok, forsikrer han.

- Jeg var helt frisk. Jeg havde ikke drukket. Jeg lavede ikke andet end at passe min kørsel, forsikrer han.

/ritzau/