Laudrup efter sjælden sygdom: Det har været forfærdeligt

Skrevet af admin

08/01/2014

Dagens topnyheder

FC Nordsjællands Andreas Laudrup fik hele sit fodboldefterår ødelagt, da han i sommer blev ramt af en sjælden sygdom, der får leddene til at hæve op ved bare den mindste fysiske aktivitet.

Først i slutningen af 2013 tillod kroppen igen Laudrup at træde ud på en fodboldbane.

- Det har været forfærdeligt, fortæller Laudrup til FC Nordsjællands hjemmeside.

- En ting er at blive skadet og blive frataget det, man elsker, som er at spille fodbold. Noget andet er at skulle ligge i en sofa eller at skulle sidde ned en hel dag, for hvis jeg bevægede mig for meget, så hævede mine led op, siger Laudrup.

Offensivspilleren med det forpligtende efternavn returnerede i juni til FC Nordsjælland efter at have været lejet ud i et halvt år til franske St. Etienne, hvor det ikke blev til megen spilletid.

Og Laudrup kan godt mærke konsekvensen af mange måneder uden kampe eller træninger.

- Det betyder, at der er kommet lidt mere fedt på kroppen, og det er også lidt hårdt ikke at kunne gøre noget ved det. En skidt periode, men jeg har lært meget og sætter nu endnu større pris på, at jeg kan spille fodbold og ikke mindst, at jeg kan bevæge mig.

Han beskriver det som "fantastisk" igen at kunne sparke til en fodbold og være en del af holdet.

- Det er sjovt at være lidt på banen med de andre drenge og kunne give et par af de unge et par tunneler, fortæller Andreas Laudrup.

FC Nordsjælland sparker anden halvdel af superligasæsonen i gang den 24. februar med en udekamp mod Esbjerg.

/ritzau/