Laudrup frustreret over krav om 'hjemmedyrkede' spillere

Den danske Swansea-manager erkender, at Premier Leagues krav om, at der i en 25 mands-trup skal være mindst 8 'homegrown' spillere - altså ikke nødvendigvis spillere, der er født og opvokset i hjemlandet, men som har spillet i en klub under det pågældende lands fodboldforbund i minimum tre af årene i alderen 15 til 21.

Derfor skal Michael Laudrup tænke sig godt om, inden han beslutter sig for at forstærke Swansea yderligere med spanske spillere.

- Jeg har sagt til klubben, at der altid vil være et problem, når man er en klub med et mindre økonomisk potentiale på det her niveau.

- Du kan have to år midt i rækken, og du kan vinde et trofæ, men det gør det ikke nemmere. Hvis du vil købe en britisk spiller, bliver det stadig meget dyrere, konstaterer Laudrup ærgerligt til South Wales Evening Post.

- Det er det samme i Spanien og Italien. Når du er nødt til at købe en spiller af egen nationalitet, bliver det dyrere, end når du køber udenlandske spillere.

- Hvis du har to spillere på samme niveau, og den udenlandske koster tre millioner pund og den anden otte millioner pund, hvem vælger du så? Du er jo ikke dum, så du tager ham til tre millioner pund, men det er det samme hver gang, så hvad gør man?

I den nuværende Swansea-trup, er der 12 spillere, som opfylder kriterierne for at være 'homegrown', men tallet er på vej ned. Og selvom Laudrup med god hjælp for sin scout Erik Larsen er dygtig til at spotte udenlandske røverkøb, er han nødt til at sørge for at supplere truppen med spillere, der har fået deres fodboldopdragelse i engelske eller walisiske klubber.

- Så kan man tage nogle spillere fra de lavere rækker, men er de gode nok til at spille i Premier League? Vi er på et vist niveau. En ting var at hente en anden spiller i Championship, da Swansea spillede i Championship, men prisen er for høj i Premier League. Man kan ikke risikere at hente for mange spillere fra de lavere rækker, for så risikerer man at rykke ud.

Laudrup erkender, at det går den forkerte vej med antallet af britisk opdragede spillere, men det bliver svært at ændre.

- Se på de spillere, som vi solgte sidste sæson - Scott Sinclair og Joe Allen. Det var briter, men vi var nødt til at hente udlændinge ind. Dem, der kom ind, har gjort det godt, men det er ikke min pointe. Det er, at det bliver dyrt at erstatte britiske spillere med andre britiske spillere.

- Vi skal forstærke vores hold hvert år, men det bliver endnu sværere, hvis de spillere, som forlader os, er briter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip