Laudrup har givet DBU klar besked: Jeg afløser ikke Olsen

Michael Laudrup ønsker ikke at efterfølge Morten Olsen som dansk landstræner.

Det danske ikon har på et tidligt tidspunkt slået fast over for Dansk Boldspil-Union (DBU), at han ikke er interesseret i jobbet.

- Michael har hele tiden været blandt kandidaterne. Nu meldte Michael tidligt ud i processen, at han ikke var kandidat, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer til Ritzau.

Mange har set Laudrup som den naturlige afløser for Olsen. Laudrup var Olsens første assistent på landsholdet - i perioden 2000-2002.

- Vi har haft en rigtig god dialog om selve opgaven sammen med Michael om perspektiverne for dansk landsholdsfodbold generelt.

- Michael har selv trukket sig fra dialogen, da han ikke mener, at landstrænerjobbet er det rette for ham på nuværende tidspunkt. Han har haft sine personlige årsager, siger Claus Bretton-Meyer.

Laudrups navn nævnes igen og igen i historier og debatter om, hvem der skal afløse Olsen på posten. DBU stopper nu den snak en gang for alle.

Olsen valgte at stoppe med øjeblikkelig virkning, efter Danmark tidligere i november tabte til Sverige over to playoffkampe om en plads ved næste års EM i Frankrig.

51-årige Laudrup er for nylig begyndt i et job som fodboldkommentator for TV3.

Laudrups seneste trænergerning var i klubben Lekhwiya fra Qatar, men danskeren meldte i juni i år ud, at han og klubben ikke kunne blive enige om en ny kontrakt.

/ritzau/

Dagens Gossip