Laudrup har givet DBU klar besked: Jeg afløser ikke Olsen

Michael Laudrup ønsker ikke at efterfølge Morten Olsen som dansk landstræner.

Det danske fodboldikon har på et tidligt tidspunkt slået fast over for Dansk Boldspil-Union (DBU), at han ikke er interesseret i jobbet.

- Michael har hele tiden været blandt kandidaterne. Nu meldte Michael tidligt ud i processen, at han ikke var kandidat, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer til Ritzau.

- Vi jagter den bedst mulige kandidat, og der er ingen tvivl om, at Michael absolut ville være en relevant kandidat. Det er også derfor, vi har været i dialog med ham, fortæller direktøren.

Mange har set Laudrup som den naturlige afløser for Olsen. Laudrup var Olsens første assistenttræner på landsholdet - i perioden 2000-2002.

- Vi har haft en rigtig god dialog om selve opgaven sammen med Michael om perspektiverne for dansk landsholdsfodbold generelt.

- Michael har selv trukket sig fra dialogen, da han ikke mener, at landstrænerjobbet er det rette for ham på nuværende tidspunkt. Han har haft sine personlige årsager, siger Claus Bretton-Meyer.

51-årige Michael Laudrup nævnes igen og igen i historier og debatter om, hvem der skal afløse Morten Olsen på posten.

DBU stopper nu den snak en gang for alle.

- Vi har haft dialogen på et tidligt tidspunkt, og vi har ikke været inde i konkrete forhandlinger eller egentlige tilbud, men drøftet udviklingen af dansk fodbold helt generelt.

- I den dialog, vi har haft, har Michael udtrykt stor sympati dels for det danske landshold og dels for talentudviklingen og også den rejse, landsholdet er på vej til at tage.

- Vi har været i dialog over en længere periode, og tidligt i processen har Michael valgt at melde tilbage, siger Claus Bretton-Meyer.

Jobbet som landstræner er ledigt, idet Morten Olsen tidligere i november valgte at stoppe med øjeblikkelig virkning, efter Danmark tabte til Sverige over to playoffkampe om en plads ved næste års EM i Frankrig.

DBU satser på at have en aftale med den nye landstræner på plads inden nytår. Det er dog ikke ensbetydende med, at den kommende landstræner vil blive offentliggjort før næste år.

For nylig bekræftede Claus Bretton-Meyer, at DBU var nede på tre-fire kandidater. Feltet har tidligere i processen, som begyndte i forsommeren, været skåret ned fra 40 til 10 kandidater.

Malmö FF-træner Åge Hareide har bekræftet over for flere medier, at han er i spil til jobbet.

Michael Laudrup er for nylig begyndt i et job som fodboldkommentator for TV3. Laudrups seneste trænergerning var i klubben Lekhwiya fra Qatar, men danskeren meldte i juni i år ud, at han og klubben ikke kunne blive enige om en ny kontrakt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip