Laudrup om fyring: Swansea ville af med mine folk

Det var tilsyneladende Michael Laudrups hold af assistenter og hjælpere, der kostede ham jobbet i Swansea.

På et pressemøde i London tirsdag aften fortæller Laudrup sin version af møderne med formanden Huw Jenkins, der endte med at fyre sin danske manager.

Laudrup er fortsat forundret, men han fortæller, at Swansea-ledelsen gentagne gange forsøgte at få Laudrup til at skifte ud blandt sine assistenter.

- Midt i januar fik jeg at vide, at de ikke var tilfredse med mit hold af trænere og coaches.

- Jeg sagde, "jeg er ikke enig", men jeg lytter. Efter det spillede vi en pokalkamp, som vi vandt, og en ligakamp som vi vandt. Og så tabte vi til West Ham.

- Så fik jeg en ny besked om, at jeg virkelig skulle mere end overveje at skifte ud på mit hold af personale. Vi blev enige om et møde. Jeg skulle noget personligt, og det vidste formanden. Derfor blev mødet holdt tirsdag.

- Om tirsdagen inden træning havde vi et møde. De sagde igen, at de ville have udskiftet i personalet. Jeg sagde, at vi havde talt om det, siger Laudrup.

Han understreger, at han aldrig kunne finde på at udskifte på sit eget hold af hjælpere, medmindre han selv var utilfreds med sine folk.

- Jeg har hele tiden været tilfreds med hele staben i Swansea.

- Så jeg så ingen grund til at lave om på min stab. Hvis jeg som manager var utilfreds med nogle fra staben, så ville jeg være den første til at skille mig af med dem, siger Laudrup.

I forlængelsen af fyringen af Laudrup blev assistenttræner Morten Wieghorst, scout Erik Larsen og den fysiske træner Oscar García også fyret.

Michael Laudrups kontrakt løb til sommeren 2015.

Danskeren er stadig meget forundret over, at han blev fyret i Swansea. Han fortæller, at han på det sidste møde med Jenkins gav håndslag på, at de skulle arbejde videre og sammen om at opnå det bedste med Swansea.

- Vi endte med at sige, vi skulle blive sammen, vi gav hinanden hånden på det, og han (Jenkins, red.) sagde: "Tak fordi du vil hjælpe klubben", fortæller Laudrup.

Han forklarer, at han få timer senere fik en mail om, at han på grund af brud på kontrakten var opsagt med øjeblikkelig virkning.

Laudrup fortæller, at han straks ringede til Jenkins, der ifølge danskeren ikke kunne forklare, hvordan Laudrup havde brudt kontrakten. Samtidig var nyheden om fyringen allerede ude i medierne.

/ritzau/

Dagens Gossip