Laudrup: Vanskeligt at sige nej til landstrænerjob

Fodboldtræneren Michael Laudrup vælger nu at udtale sig om sit nej til at blive ny landstræner efter Morten Olsen.

I en mail sendt til flere danske medier - heriblandt til Ritzau - skriver Michael Laudrup, at han blev tilbudt landstrænerjobbet, men at han efter noget betænkningstid takkede pænt nej tak.

- Jeg kan bekræfte, at jeg for nogle måneder siden blev tilbudt jobbet. Vi havde en god og positiv snak omkring dansk landsholdsfodbold og om landstrænerrollen i DBU.

- Til et så betydningsfuldt job som landstræner i Danmark skal man være 100 procent sikker i sit valg og samtidigt også parat til at opfylde alle de krav, som bliver stillet på og især udenfor banen.

- At være landstræner i dag er nemlig ikke kun at forberede Danmarks 11 bedste spillere til den næste kamp.

- Så jeg gik og spekulerede et stykke tid over tingene. Jeg vil gerne indrømme, at det var et meget vanskeligt valg, men i sidste ende valgte jeg altså at takke pænt nej, skriver Michael Laudrup.

Træneren og Dansk Boldspil-Union (DBU) var aldrig i reelle kontraktforhandlinger, skriver Laudrup videre.

Gennem de seneste mange år har Laudrup været nævnt som den måske mest oplagte afløser for Morten Olsen.

Siden den nu forhenværende landstræner i marts fortalte, at han ville stoppe i spidsen for landsholdet senest efter EM 2016, har Michael Laudrup forholdt sig passiv trods mange henvendelser fra forskellige medier.

Det forklarer Laudrup med, at han ikke ville tage fokus fra landsholdets vigtige opgaver på banen.

- Jeg har med vilje holdt ekstrem lav profil i forhold til landsholdet og landstrænerrollen igennem de seneste måneder.

- At jeg har indtaget denne position har dels været for at udvise respekt overfor landsholdet og ikke mindst Morten, da holdet var midt i en vigtig periode, hvad angik EM-kvalifikationen.

- Og dels mente jeg også, at skulle nogen melde noget ud, så måtte det være DBU, da det er forbundet, som søger ny træner, og ikke jeg som søger jobbet, skriver Michael Laudrup.

Tidligere mandag bekræftede DBU-direktør Claus Bretton-Meyer over for Ritzau, at Michael Laudrup ikke var interesseret i at blive dansk landstræner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip