Laudrups afløser om debutsejr: Mit stolteste øjeblik

Swanseas nye manager, Garry Monk, er kommet flyvende fra start i jobbet, som han tidligere på ugen overtog fra den fyrede Michael Laudrup.

Monk førte lørdag aften sit hold til en overbevisende 3-0-sejr i det prestigefyldte walisiske lokalopgør i Premier League mod Cardiff, og han lægger ikke skjul på betydningen af den flotte start.

- Det er mit stolteste øjeblik. Spillerne var fremragende, lød det ifølge BBC fra Garry Monk efter kampen.

Swansea gik ind til opgøret mod rivalerne med en bagage på kun én sejr i de seneste 10 kampe - en trist statistik, der endte med at koste Laudrup jobbet.

Men da først Wayne Routledge havde bragt Swansea foran i begyndelsen af anden halvleg, var lidt af den gamle sikkerhed tilbage i spillet.

- Vi er et af ligaens bedste hold til at holde på bolden. Selvtillid er en vigtig ting. Halvdelen handler om det mentale, og hvis du har den del på plads, så går det af sig selv, siger Monk.

Den tidligere midterforsvarer har overtaget managerjobbet på ubestemt tid, men har gjort klart, at han godt kunne tænke sig en permanent kontrakt.

- Jeg føler ikke, jeg er til audition. Formanden bad mig bare om at overtage førsteholdet, og jeg vil gøre alt for denne klub - uanset om det er U8-holdet, akademiet eller førsteholdet.

- Heldigvis var det førsteholdet, og der er ingen mere stolt mand end jeg lige nu, siger Garry Monk.

Hans tropper skal allerede i ilden igen på onsdag, hvor holdet gæster Stoke.

/ritzau/

Dagens Gossip