Lauritzen ser ingen nemme løsninger på Skats problemer

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har mere lyst til at se fremad end bagud efter Statsrevisorernes kritik af styringen af Skat.

- Vi løser intet ved at blive ved med at kritisere Skat og tro, at der er nemme løsninger. Tværtimod kommer det til at tage tid, før vi er i mål, siger han.

- Af samme grund er jeg også glad for, at Rigsrevisionen kvitterer for, at Skatteministeriets plan for genopretningen af Skat er ambitiøs.

Reaktionen kommer, efter at statsrevisorerne har kritiseret Skatteministeriet og Skat for deres styring af Skat i perioden 2011 og 2014.

Blandt andet lød kritikken, at der var for få midler til de opgaver, der skulle løses, samt at Skatteministeriet har svigtet sin tilsynspligt med Skat.

Skatteministeren påpeger, at Skatteministeriet har hyret professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh til at undersøge, hvordan problemerne kan løses.

Et af problemer i Skat har været, at inddrivelsessystemet EFI har opkrævet penge uden lovhjemmel. Alligevel holder Karsten Lauritzen fast i de digitale løsninger.

- Det bør dog være en naturlig del af moderniseringen af Skat, at man flytter medarbejdere fra manuel sagsbehandling til velfungerende it-løsninger, siger han.

Enhedslistens skatteordfører, Pelle Dragsted, hæfter sig særligt ved statsrevisorernes kritik af, at mængden af ressourcer og antallet af opgaver ikke stemmer overens.

- Problemerne i Skat skyldes først og fremmest skiftende regeringens gentagne nedskæringer. Man kan ikke skære tusindvis af medarbejdere væk og så sidde og spille hellig, når konsekvenserne af nedskæringerne melder sig, siger han.

- Statsrevisorerne pegede meget klart på, at der har været et misforhold mellem de opgaver, der skulle løses, og de konstant færre ressourcer, der har været til at løse opgaverne.

- Jeg håber virkelig, at de politiske partier bag borgfredsaftalen lytter til denne kritik.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip