Laustsen: Godt at DF sagde nej til Im-lov

Det glæder Bjarne Laustsen (S), at Dansk Folkeparti, som det eneste parti i Folketinget, valgte at stemme imod den lovændring, som kan få syvårige Im og hendes mor hjem igen.

- Jeg er glad for, at de sagde nej, for Dansk Folkeparti skal have lov til at stå og vise deres umenneskelighed, siger Bjarne Laustsen.

Han er Socialdemokraternes nordjyske folketingsmedlem og har fulgt sagen tæt, siden Ims stedfar døde sidste år.

Bjarne Laustsen fortæller, at han ikke kan forstå, at medlemmer af Dansk Folkeparti har meldt sig ind i støttegruppen for at støtte Im på Facebook, og så vil de ikke ændre loven med tilbagevirkende kraft, så Im og hendes mor kan komme hjem.

- Hun ville jo ikke komme hjem, hvis loven kun blev ændret fremadrettet og ikke bagudrettet, siger Bjarne Laustsen.

Hos Dansk Folkeparti ryster man imidlertid på hovedet af Bjarne Laustsens udtalelser om, at det var godt, at partiet stod uden for særloven.

- Det vækker minder om Poul Nyrups udtalelser, om at vi aldrig bliver stuerene. Nu er vi så umenneskelige, kan jeg forstå. Bjarne Laustsen trækker politik ned på et lidt lavere niveau, end hvad det ellers plejer at være, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Den lov, som et bredt flertal af partierne blev enige om onsdag aften, betyder, at personer ikke kan udvises, hvis den herboende ægtefælle dør, som tilfældet er i sagen om Im Nielsen og hendes mor, Suthida Nielsen.

Siden søndag, hvor de to blev udvist til Thailand, har sagen kørt på højtryk blandt partierne i Folketinget.

Alle partier har talt for at få en lovændring på plads, som også ville omfatte Im.

Kun Dansk Folkeparti har været tilbageholdende, fordi man ikke kender konsekvenserne af en sådan lovændring med tilbagevirkende kraft.

Udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, kalder loven "sjusket".

- Vi synes, at det er sjusket, at stemme ja til en lovændring, som man ikke kender konsekvenserne af, siger han.

Bjarne Laustsen er meget tilfreds med lovændringen, som han mener retter op på noget, som "en blind mand kan se med sin stok."

- Jeg er meget glad og tilfreds, og håber bare på, at Im og Suthida kan komme hjem så hurtigt som muligt, helst i begyndelsen af året, siger han.

Lovforslaget skal nu sendes i høring, og Morten Bødskov regner med, at den nye lov fremsættes i januar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip