Lave lønstigninger i ny overenskomst på transportområdet

Omkring 25.000 chauffører, lagerarbejdere og dagrenovationsarbejdere har tidlig lørdag morgen fået fornyet deres overenskomst, efter at 3F Transportgruppen og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik (ATL) er nået til enighed.

Således er parterne blevet enige om en ny overenskomstaftale, der løber over de næste tre år, oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at normallønnen stiger med 2,10 kroner i timen 1. marts 2014. Lønnen stiger 2,25 kroner i 2015 og 2,40 kroner i timen i 2016.

Derudover kan ufaglærte medarbejdere uddanne sig videre til faglærte, og medarbejdere kan få støtte fra Handels-, Transport- og Servicesektorens Kompetenceudviklingsfond til screening forud for ordblindeundervisning og forberedende voksenundervisning.

- Det er vores opfattelse, at begge parter har vist stor velvilje og mod undervejs i forløbet.

- Med den modernisering af overenskomsten, der ligger nu, har vi bevist, at det kan lade sig gøre at modernisere og fremtidssikre overenskomsten til fordel for både virksomhederne og deres medarbejdere, siger branchedirektør i ATL Anne Winfeldt Trolle i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip