Lave renter gav boligpriserne yderlige et løft i maj

Ejendomspriserne fortsatte med at tage et pænt hop opad i maj, hvor renteniveauet fortsat var nede i historisk lavt leje.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der har opgjort alle tinglyste handler på det danske boligmarked.

Prisstigningerne var højest på enfamiliehuse. Her var priserne 2,1 procent højere, end de var i april, og de er på årsbasis steget med 7,0 procent, når man sammenligner priserne i månederne fra marts til april.

Ejerlejlighederne steg kun 0,7 procent fra april til maj, men her er den årlige stigning oppe på 10,6 procent.

Dermed er priserne ved at være tilbage på niveauet fra 2006, hvor boligkrisen satte ind.

- Tager man højde for den generelle prisudvikling og måler udviklingen i faste priser, ligger priserne dog stadig omkring 16 pct. under niveauet, da priserne var på deres højeste, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en kommentar.

Meget tyder på, at prisudviklingen har mistet pusten en smule siden maj, idet stigende renter har været med til at lægge en dæmper på boligmarkedet.

Derfor forventer boligøkonom Joachim Borg Kristensen fra Nykredit et lidt andet billede for resten af året, selv om hovedstaden og de større byer forventes at opleve yderligere prisstigninger.

- I mange land- og yderområder vil efterspørgslen efter boliger derimod fortsat være svag. Her betyder et stort antal boliger, der står tomme eller er til salg på markedet, også at potentialet for højere boligpriser er begrænset.

- Men udviklingen er positiv, og vi forventer, at huspriserne vil stabilisere sig og begynde at stige beskedent i flere områder uden for de største byer, skriver han i en kommentar.

/ritzau/

Dagens Gossip