Lavere britisk skat skal forhindre virksomhedsflugt

Skrevet af admin

04/07/2016

Dagens topnyheder

Storbritanniens finansminister, George Osborne, vil skære toppen af den skat, som virksomheder betaler i landet.

Det skriver Financial Times.

I dag er selskabsskatten i Storbritannien 20 procent. Men den skal fremover ned under 15 procent, hvis det står til Osborne, skriver avisen.

Tiltaget skyldes resultatet af den britiske folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab. Her stemte et flertal for at forlade EU.

En sænkning af selskabsskatten skal få virksomheder, der efter afstemningen går med flyttetanker, til at blive i Storbritannien.

Bliver skattelettelsen en realitet, vil Storbritannien få den laveste selskabsskat blandt verdens førende økonomier, skriver Financial Times.

- Vi skal fokusere på horisonten og fremtiden og få det bedste ud af de kort, vi har fået på hånden, siger George Osborne til avisen.

Konsekvenserne af det såkaldte brexit er endnu meget uklare. Det britiske pund har dog allerede mistet en del af sin værdi. Det er blandt andet gået ud over briter i udlandet. De får nu mindre for deres penge.

Aktiemarkederne er dog kommet sig over den første chokbølge, som resultatet sendte gennem verdens finansmarkeder.

Bulgarien, Cypern og Irland er de EU-lande, der i dag har den laveste selskabsskat på henholdsvis 10, 12,5 og 12,5 procent. Selskabsskatten i Danmark er på 22 procent.

/ritzau/AFP