Lavinehunde finder ingen personer i snemasser på Svalbard

Lavinehunde med træning i at lede efter mennesker i sne, har lørdag aften gennemsøgt det område på øgruppen Svalbard i Norge, der tidligere på dagen blev ramt af et stort sneskred.

Hundene fandt ingen personer i snemasserne, og da ingen er meldt savnet, er eftersøgningen nu blevet afsluttet for dagen, skriver nyhedsbureauet NTB.

- Ingen er meldt savnet, men der vil alligevel blive ledt videre i området igen søndag for at være helt sikre på, at ingen ligger under snemasserne, siger Tone Hertzberg, der er kommunikationsrådgiver hos Sysselmanden, som den lokale myndighed kaldes, til NTB.

En mand mistede livet, og to børn blev alvorligt kvæstet, da det store sneskred knuste flere huse i centrum af hovedbyen Longyearbyen lørdag formiddag.

Sysselmanden samlede lørdag aften alle, som har hjulpet til i forbindelse med ulykken, til en såkaldt debriefing for at gøre status.

Sneskreddet ramte husene lørdag formiddag efter et alvorligt uvejr natten til lørdag. Faren for sneskred er fortsat stor, og flere huse er blevet evakueret.

- Der er tale om ni huse - nogle af dem med flere boliger, siger Tone Hertzberg til NTB.

Uvejret natten til lørdag er det værste, som Svalbard har oplevet i 30 år, skriver Svalbardposten. Stormen har blandt andet revet hustage løs.

Sneskreddet begyndte fra bjerget Sukkertoppen, der ligger på østsiden af Longyeardalen. Det er her, en stor del af bebyggelsen i området ligger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip