Lavprisflyselskaber hapser massevis af nye kunder

Skrevet af admin

04/12/2015

Mest læste i dag

November var en fremragende måned for Europas største lavprisflyselskaber, der fortsætter deres fremmarch Europa over. De tre største lavprisselskaber kunne samlet notere sig, at de fik over en million flere passagerer i måneden.

Det viser trafiktallene for en stribe lavprisselskaber, der er offentliggjort fredag.

- Lavprisselskaberne er inde i en rigtig god trend lige nu. Det er uanset, om man skeler til Ryanair, der har store vækstambitioner, eller til Easyjet, der har medvind fra, at nogle af de store flyselskaber trækker sig lidt, siger luftfartsanalytiker hos Sydbank Jacob Pedersen.

Medvind er der i hvert fald nok af. Tallene for november viser, at Ryanair havde 7,7 millioner passagerer - en stigning på 21 procent i forhold til samme måned sidste år.

Easyjet gik frem med 9,6 procent og kunne notere sig 4,8 millioner passagerer i november. Norske Norwegian Air Shuttle, der i daglig tale kaldes Norwegian, kunne glæde sig over en passagerfremgang på 11 procent til to millioner passagerer.

Samlet fløj de tre selskaber 14,4 millioner passagerer i november - små to millioner passagerer flere end i samme periode sidste år.

Den tendens forventer Jacob Pedersen ikke vil stoppe foreløbigt.

- Europæerne generelt er gået fra et tage på ferie én gang om året til nu at rejse oftere. Det er en tendens, der virkeligt kommer lavprisselskaberne til gode, for folk vælger de billige billetter, siger Jacob Pedersen og fortsætter:

- Samtidig trækker de store flyselskaber som Air France-KLM og Lufthansa fra flere af de korte ruter, og det åbner nye muligheder for lavprisselskaberne. Det næste, jeg venter, er, at lavprisselskaberne vil komme ind i flere hovedlufthavne, og det vil give dem endnu flere vækstmuligheder.

/ritzau/