Lavrov advarer mod ukrainsk præsidentvalg i maj

Skrevet af admin

24/04/2014

Dagens topnyheder

Hvis de ukrainske vælgere som planlagt går til stemmeurnerne den 25. maj for at vælge landets næste præsident, vil det være skadeligt for Ukraine.

Det mener Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov.

- At annoncere valg uden først at finde fælles fodslag for det østlige og det vestlige Ukraine, mener jeg, vil være meget ødelæggende for landet, siger Lavrov ifølge nyhedsbureauet NTB onsdag til den statskontrollerede, russiske tv-station RT.

Han understreger samtidig, at Rusland kun kan anerkende en valghandling, der inkluderer alle befolkningsgrupper i landet.

Tidligere onsdag meddelte det ukrainske indenrigsministerium, at ukrainske styrker havde "befriet" en by i den østlige del af Ukraine fra prorussiske separatister.

Det sker dagen efter, at landets fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, genoptog en antiterroraktion efter en pause hen over påske.

I en erklæring fra det russiske udenrigsministerium, kræver Rusland, at Ukraine trækker sin hær tilbage fra den østlige del af landet, så en "reel dialog mellem de stridende parter kan begynde".

Samtidig oplyser det russiske udenrigsministerium, at Rusland er "ekstremt overrasket over Kijevs og Washingtons forvrængede fortolkning" af den aftale, der blev indgået mellem parterne og EU i Geneve i sidste uge for at nedtrappe krisen i Ukraine.

/ritzau/