Lavtryk står i kø op til første søndag i advent

Skrevet af admin

27/11/2015

Dagens topnyheder

Der kan være god grund til at blive indenfor og tænde et lys i adventskransen, når det søndag er første søndag i advent.

Ud over traditionen og hyggen ved at tænde lys, kan søndag aftens vejr også forstærke lysten til at blive indendørs.

Det kan gå hen og blive en særdeles blæsende affære i dele af landet, lyder meldingen fra DMI.

- Det er interessant, hvad der sker søndag aften. Her kan man i Nordjylland og i Nordsjælland få stormende kuling. Det er niveauet lige under storm, siger meteorolog Lars Henriksen.

- Det er et lavtryk, der kommer vestfra og uddybes over Skagerrak, siger han.

I det hele taget holder lavtrykkene i kø vest for Danmark, og de vil hen over fredag og weekenden passere et efter et i rask tempo.

Hver dag får også sit regnvejr. Det første regnvejr passerer Danmark lørdag morgen og formiddag, det næste søndag og ind i mellem kommer der byger.

Fredag bliver skyet de fleste steder, mens Bornholm og Sydsjælland kan se frem til mere sol.

- I løbet af nattetimerne (til lørdag, red.) får vi mere vedvarende regn vestfra. Lørdag lægger ud med regn i den østlige del af landet, men ellers klarer det op og bliver omkring fem til otte grader, siger Lars Henriksen.

Før det bliver blæsende søndag aften, ser det ifølge DMI ud til, at vi natten til søndag får et område med regn ind vestfra. Det vil blive blandet op med sol og enkelte byger i løbet af dagen, før det igen bliver regn i løbet af eftermiddagen.

- Vejrudviklingen er dog usikker, for hen over weekenden dannes flere kraftige lavtryk over Atlanterhavet, der med stor fart har kurs ind over Skandinavien. Den præcise bane, og hvor kraftig vinden bliver, er noget usikkert, så en kraftig blæst kan hurtig udvikle sig til storm, siger Lars Henriksen.

Dermed ser efteråret ud til at slutte blæsende og lunt for årstiden, der snart skifter til vinter.

/ritzau/