Lazio sender Napoli ud af Champions League efter drama

01/06/2015

Et brændt straffespark af angrebsstjernen Gonzalo Higuain blev dyrt for den italienske fodboldklub Napoli, der søndag aften tabte 2-4 til Lazio i den direkte duel om tredjepladsen i Serie A.

Dermed er det Lazio, der får bronze og den attraktive adgang til Champions League-kvalifikationen i næste sæson, mens Napoli skuffende må nøjes med en tur i Europa League.

Higuain fik chancen fra 11-meter-pletten et kvarter før tid ved stillingen 2-2, men sendte bolden himmelhøjt over målet på det, der var Napolis store chance for at tage den vitale sejr.

Lazio havde før kampen et forspring på tre point og 13 mål, men intet var afgjort, fordi man i Italien kigger på indbyrdes kampe i tilfælde af pointlighed.

Og da Napoli slog Lazio på udebane i januar, kunne napolitanerne stryge forbi hovedstadsklubben med en sejr foran eget publikum i søndagens sidste spillerunde.

Men Rafael Benitez' tropper kom i alvorlig modvind i første halvleg, og da holdene gik til pause, stod der 0-2 på San Paolos lystavle.

Marco Parolo scorede det første mål, da hans skud uden for feltet fik en let afretning af en Napoli-forsvarer og snød Mariano Andujar i målet.

Lige før halvtid gik det galt igen for hjemmeholdet, der blev fanget i en kontra, så landsholdsmanden Antonio Candreva kunne skubbe bolden ind til 2-0.

Så manglede Napoli tre mål for at sikre sig den lukrative Champions League-kamp, men dramatikken var først lige begyndt.

10 minutter efter pausen eksploderede kampen. Gonzalo Higuain reducerede til 1-2, og få minutter senere fik Lazio smidt målscorer Parolo ud efter to gule kort.

Higuain udlignede straks efter til 2-2, og så kunne det fanatiske hjemmepublikum pludselig dufte Champions League.

End ikke en udvisning til Faouzi Ghoulam kunne bremse euforien, og et kvarter før tid blev hjemmeholdet under megen palaver tilkendt et straffespark.

Men i stedet for at gøre sig til helt med et ægte hattrick, stod Higuain altså for en afbrænder, der koster klubben millioner.

I kampens slutfase gned gæsterne så salt i såret med to kontrascoringer til slutresultatet 4-2.

Da Fiorentina samtidig besejrede Chievo med 3-0, glider holdet fra Firenze ind på fjerdepladsen i slutstillingen og sender Napoli ned som nummer fem.