L'easy-milliardæren buldrer derudaf

Samlet set har L'easy koncernen øget omsætningen med 343 millioner kroner fra 1.300 millioner kroner i 2011 til 1.643 millioner kroner i 2012. Og det er i høj grad takket være koncernens nyeste medlem, den skrantede isenkramkæde Inspiration.

En ny ledelse, en plads i Odense og en langsigtet plan med L'easy har fået sparket nyt liv i de gamle gaveideer og brugskunst igen, og kæden bidrager med seks måneders omsætning til årsresultatet. Og det endda før planlagt tid, fortæller den administrerende direktør og fynske milliardær Niels Thorborg.

»Vi har lavet en flerårig plan for at få Inspiration på ret køl igen, og der er vi faktisk en lille smule foran, så det er tilfredsstillende. Planen skal dreje kæden en lille smule, så det fortsat kan være danskernes fortrukne gavebutik,« siger Niels Thorborg.

Gennem proces- og effektivitetsforbedringer, som for eksempel weekendlevering har L'easy sørget for at holde kunderne til under de nye økonomiske vilkår. For selvom L'easy koncernen tæller både D:E:R, Thorn og wupti.com ud over L'easy og Inspiration, er L'easy med Peter og hvidevarerne stadig koncernens pengemaskine.

»L'easy er klart vores største del, og den eneste del af koncernen som også er i Norge og Sverige, hvor vi faktisk ser den største fremgang, og også forventer at se fremgang i 2013,« siger Niels Thorborg.

For de danske kunder er endnu tilbageholdne i forhold til de skandinaviske naboer, men med et overskud på 216 millioner kroner efter skat - en forbedring på 46 millioner kroner - er resultatet tilfredsstillende ifølge den fynske erhvervsmand, som også spår et godt 2013 for L'easy A/S.

»Vi håber, vi fortsat kan levere et robust resultat. Vi tror på, at de skandinaviske forbrugere er knap så tilbageholdne som i Danmark, og det er her vi vil se væksten fremad sammen med området L'easy Business. Her er vi relativt små, men her har vi også gode vækstmuligheder,« siger Niels Thorborg.

Også moderselskabet, 3C Holding, kom ud med et forbedret resultat i 2012. 3C Holding består ud over L'easy A/S også af 3C properties, 3C Ventures og 3C media. Her er en fremgang i omsætningen fra 1.951 millioner kroner i 2012 mod 1.691 millioner kroner året før og et overskud på 217 millioner kroner mod sidste års 152 millioner kroner efter skat.

Det tilfredsstillende resultat er i høj grad skabt af L'easy, som er holdingselskabets stærkeste ben.

»3C Holding er en virksomhed på fire ben, hvor vores retaildivision, som jo er L'easy, er suverænt den største og det er også det vi kan se i omsætningen. Så det er et stærkt og vigtigt ben i virksomheden,« siger Niels Thorborg.

 

 

Dagens Gossip