LeBron James: Jeg vendte hjem for at vinde NBA-trofæet

Efter en sejr i dens syvende og afgørende finalekamp mellem Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers, blev Clevelands LeBron James efter kampen søndag lokal tid kåret som NBA-finaleseriens mest værdifulde spiller.

Og den store amerikaner var også en lettet mand, efter at hans mandskab overraskende havde vundet NBA foran storfavoritten fra Californien.

- Jeg er lettet, det har været et par hårde uger, siger LeBron James, der stod i sin sjette NBA-finaleserie i træk for to forskellige hold.

Den 31-årige superstjerne bebudede for to år siden, at han ville forlade storholdet Miami Heat for at tage tilbage til Cleveland, der hentede ham til NBA i 2003.

I samme ombæring sagde James, at han ville hjemføre et mesterskab til Cleveland Cavaliers, der dengang tabte flere kampe, end det vandt.

- Jeg kom tilbage for at bringe et mesterskab med hjem til den her by. Jeg vidste, at vi havde de rigtige forudsætninger for at tage et mesterskab, og det er fantastisk at se, at det lykkedes, siger LeBron James på pressemødet efter kampen.

- At hjælpe med at føre den her by frem og at være et forbillede for folk i Cleveland, det er jeg stolt af, siger den kraftfulde spiller.

James siger desuden, at han er stolt af Clevelands mandskab.

- Hver dag har jeg prædiket for gutterne. Jeg er deres leder, og jeg har troet på dem hele vejen. Ingen kan gøre det her alene, og jeg er stolt af det her hold, siger James, der brød ud i gråd efter slutsignalet lød i Oracle Arena.

- Alle de følelser, de kom ud til sidst. Folk har sagt, at vi ikke kan vinde det her, men vi har bevist vores værd for denne by, der ikke har vundet noget siden Jim Brown (spiller for NFL-klubben Cleveland Browns, der vandt NFL i 1964 red.).

Byen Cleveland er i årevis blevet kaldt "den mest forbandede sportsby i USA" på grund af byens manglende sportspræstationer.

Det har Cavaliers formentlig sat en stopper for med sin sejr i NBA.

/ritzau/

Dagens Gossip