LeBron James sikrede ny NBA-titel til Miami

San Antonio Spurs-fans var igennem hele følelsesregistret, inden basketholdet fra det sydlige Texas natten til fredag tabte den 7. og afgørende NBA-finale-kamp mod Miami Heat efter en tæt kamp, hvor Miami Heats LeBron James tangerede en rekord fra 1957 med sine 37 point i den afgørende finale, stak af til sidst og vandt 95-88.

BNB var med, da ca. 18.000 basket-fans i nat dansk tid gik amok i et inferno af cheerleaders, fedtet fast food, lommelygter, et kopiband, 90'er trance, morderne dance og en maskot, der kunne have været på amfetamin.

Ca. To timer inden kampstart var Spurs-hjemmebanen, at&t center, lidt uden for San Antonio, fyldt til bristepunktet med fans iklædt masker, hatter, briller og spillertrøjer. De skulle alle se årets kamp, der blev spillet i Miami, på storskærm.

Tirsdag aften lokal tid var San Antonio Spurs uhyggeligt tæt på at sikre sig den femte NBA-titel i klubbens historie, men måtte efter en nervepirrende afslutning med forlænget spilletid sande, at Miami Heat havde vundet med bare tre point - og en 7. og afgørende kamp ventede.

Siden da har medier, fans og bar-ejere gjort alt for at pumpe torsdagens kamp helt op i himlen. Og man skulle da også anstrenge sig for ikke at blive ramt basket-stemningen i løbet af torsdagen.

Lokale tv-stationer begyndte optakten allerede ved 5-tiden om morgenen og på denne dag var objektiviteten ikke i højsædet, da både studieværter og reportere på gaden kunne berette, at Thursday (torsdag, red.) var Spursday (Spurs-dag, red.) sluttede flere indslag af med et:

- Go Spurs go!

Uden for var det denne torsdag i nærheden af 35 grader. Inden for kæmpede den hidsigt blæsende aircondition en brav kamp, men jo tættere NBA-finalen kom på, piblede sveden frem på størstedelen af de dansende Spurs-fans, der med stor sandsynlighed går hjem med en hæs stemme.

- Go Spurs go!, lød det fra de ca. 18.000 lokale fans, mens hallen blev lyst op af små lommelygter, som publikum havde fået ved indgangen.

Spurs kom flyvende fra start torsdag aften, og det fik publikum til at skrue en tand op for volumen. Hver gang bolden røg i kurven, lød der et fælles-brøl i hallen. Og når pauser opstod i spillet, var de sortklædte cheerleaders klar til at forføre publikum med sexy moves.

- We need you now! (Vi har brug for jer nu!, red.), stod der på skiltet som den hurtigtløbende og højt hoppende maskot til sidst i kampen stod og viftede med midt i arenaen.

På det tidspunkt - med få minutter før tid - så det svært ud for San Antonio-heltene, men opbakningen må have kunne høres helt i Florida. For troen på at sejren kunne komme i hus, havde de hele kampen igennem.

Men det endte ulykkeligt for San Antonio, og ligeså vild festen var før og under kampen, ligeså brat sluttede den få sekunder efter, at Miami havde sikret sig trofæet. Fansene i at&t center forlod stedet med bøjede nakker - flere havde også tårer i øjnene.

- See you next season (ses i næste sæson, red.) lød det fra halspeakeren, der rundede aftenen af med et forkølet "Go Spurs go".

 

 

 

Dagens Gossip