LeBron og Cleveland sejrer og fremtvinger ny NBA-finale

Den dramatiske finaleserie mellem Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers i verdens bedste basketball-liga, NBA, fortsætter.

Natten til fredag dansk tid vandt LeBron James og hans holdkammerater 115-101 over Golden State, der mere og mere ligner et hold, som er ved at miste dampen efter en rekordsæson.

Dermed udligner Cleveland til 3-3 i kampe, og den syvende og afgørende kamp vil således blive spillet søndag aften lokal tid på Golden States hjemmebane i Oakland.

Det var ikke mange, der havde regnet med, at NBA-finaleserien mellem Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers ville ende i en syvende og afgørende kamp.

Slet ikke efter, at Golden State førte 3-1 i kampe, og havde hjemmebane i det femte opgør mellem de to hold. Intet hold har nogensinde vundet efter at være bagud 1-3 i kampe.

Men Cleveland Cavaliers slog først Golden State i Oakland, og natten til fredag overlevede holdet altså Golden States anden matchbold.

Cleveland Cavaliers startede som lyn og torden, og det normalt flittigt scorende Golden State-hold med megastjernerne Steph Curry og Klay Thompson lignede ikke et bud på en NBA-vinder.

Da der var gået otte minutter, scorede Golden State sit første point, og efter første quarter havde holdet kun scoret uhørte ni point. Det er ikke sket hidtil i sæsonen for Oakland-holdet, der satte rekord med 73 sejre i grundspillet.

Golden State kæmpede for at få den afgørende sejr, men holdet kom aldrig for alvor tæt på Cleveland, der i en hårdt spillet kamp kørte sejren hjem.

Clevelands LeBron James fortsatte det imponerende spil, som han fremviste i kamp nummer fem. Den store amerikaner lavede 41 point, otte rebounds og 11 assist.

- Vi spiller fantastisk i dag, og vi har et hold med mange spillere, der ved, hvad de skal gøre med bolden, siger James efter kampen til ESPN.

Clevelands vigtigste spiller ser frem til den afgørende kamp.

- Jeg giver alt, hvad jeg kan i den sidste kamp, og så må vi se, hvad der sker. Vi har slået et rigtig godt hold to gange i træk, så hvorfor skulle vi ikke kunne vinde den sidste også, siger James.

/ritzau/

Dagens Gossip