Led Zeppelin: Påstand om plagiat i kæmpe hit er langt ude

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Led Zeppelin har på ingen måde stjålet introen til bandets største hit, "Stairway to Heaven".

Sådan lyder det fra guitarist Jimmy Page, der onsdag afgav vidneforklaring i sagen, hvor repræsentanter for det hedengangne amerikanske band Spirit har beskyldt Led Zeppelin for at have plagieret dele af nummeret "Taurus".

Faktisk, siger Page, hørte han først "Taurus" for få år siden. Til sammenligning skrev han "Stairway to Heaven" sammen med Robert Plant i 1971.

- Jeg vidste, at jeg aldrig havde hørt den før, siger 72-årige Jimmy Page og tilføjer, at påstanden om, at de to numre skulle minde om hinanden, er langt ude.

Guitarintroen til "Stairway to Heaven" er ikonisk i rockens verdenshistorie, men spørgsmålet er, om Page og Plant har ladet sig inspirere lige lovligt meget af Spirit, som Led Zeppelin tilbage i 1968 blandt andet varmede op for.

Retssagen er anlagt af repræsentanter for den i dag afdøde musiker Randy Wolfe, der komponerede nummeret "Taurus" for Spirit i 1968.

Wolfes repræsentanter kræver, at den afdøde musiker bliver krediteret for åbningsakkorderne til "Stairway To Heaven" og kræver samtidig erstatning for - indtil videre - uspecificerede skader.

Under retssagen er det kommet frem, at der i Jimmy Pages pladesamling på over 10.000 vinylplader også befinder sig tre album med Spirit. Heriblandt er den plade med nummeret "Taurus", som Page påstår, at han aldrig har hørt.

/ritzau/