Ledende rocker pågrebet efter 10 måneder på flugt

En ledende rocker med dansk-tyrkisk baggrund er i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den 42-årige mand, der har været på flugt i 10 måneder, blev onsdag morgen anholdt i Københavns Lufthavn i Kastrup. Her blev han fanget i paskontrollen, da han landede med et fly fra Tyrkiet.

Manden er sigtet for at have deltaget i et brutalt overfald, der i august sidste år efterlod to tyrkiske fætre med ødelagte ansigter og flere centimeter dybe knivstik i ryggen.

I april blev ikke færre end 10 andre mænd dømt for overfaldet - syv blev idømt halvandet års fængsel, mens de sidste tre fik tre måneder mere. To andre tiltalte blev frifundet.

Størstedelen af de implicerede - herunder den 42-årige - har ifølge anklagemyndigheden tilknytning til rockergruppen No Surrender i Brøndby.

Overfaldet fandt sted 17. august 2015 om eftermiddagen i en industribygning i Ishøj. Oprindeligt blev overfaldet betegnet som drabsforsøg, men det blev siden ændret til grov vold.

Ud over knive brugte mændene køller, sten, askebægere, stole og borde som våben, ligesom ofrene blev sparket og trampet i hovedet og på kroppen.

Årsagen til overfaldet var tilsyneladende en banal konflikt.

På gaden havde der tidligere på dagen været en kontrovers mellem en af fætrene og den mand, der 26. april blev dømt for at have ført kniven ved overfaldet.

Forud for retssagen forlød det, at den brutale vold skyldtes et opgør om hashmarkedet, men det blev ikke bekræftet under sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip