Lederen af kinesisk telegigant efterforskes

Skrevet af admin

27/12/2015

Dagens topnyheder

Lederen af China Telecom, som er et af Kinas tre største telekom-selskaber, er ved at blive efterforsket af myndighederne, fordi han mistænkes for "grove krænkelser af disciplinen," hvilket almindeligvis henviser til anklager om korruption.

Regeringen har indledt en omfattende kampagne mod korruption, og det vækker stor opsigt, at lederen af China Telecom, Chang Xiaobing, er blevet "fjernet" i forbindelse med anklagerne mod hans person.

Lokale medier siger, at "Chang Xiaobing er forsvundet."

Han forsvandt fra sit job få dage før et møde i den statsejede virksomhed den 28. december.

I august meddelte Beijing, at Chang ville få posten som leder af China Telekom, efter at han havde haft en ledende stilling i et andet telekomselskab, China Unicom.

Meddelelsen udløste rygter om, at en fusion mellem landets to eller tre store selskaber på området - China Telekom, China Inicom og China Mobile.

I april rapporterede nyhedsbureauet Xinhua, at Kina overvejede en fusion af dets største statsejede firmaer, så der blev i alt 40 nationale gigantselskaber frem for de eksisterende 111 virksomheder.

En kampagne mod korruption synes at blive stadig mere intensiveret, mens præsident Xi Jinping har været Kinas leder.

Han blev ny partichef i 2012 og præsident i 2013 og har iværksat en kamp mod korruption, hvilket har ført til, at tusindvis af partifunktionærer er dalet i graderne eller sidder i fængsel.

Den kinesiske milliardær Guo Guangchang, der er bestyrelsesformand for Kinas største privatejede investeringsselskab, Fosun, hjalp tidligere på måneden myndighederne med en undersøgelse.

Milliardæren blev meldt "forsvundet", efter at hans selskab havde mistet kontakten til ham. Hans mystiske forsvinden var dog kortvarig, og da han vendte tilbage sagde han, at han havde hjulpet myndighederne med en efterforskning.

Den 48-årige Guo leder et forretningsimperium, som er spredt ud over hele verden. Fosun Group har interesser i medier, forsikring, ejendomme og butikskæder.

/ritzau/Reuters