Lederne: Medlemmer føler sig stavnsbundet

Det skriver Lederne i et nyhedsbrev. Et af Ledernes medlemmer blev for nylig mødt af et krav fra sin hidtidige fagforening Uddannelsesforbundet om at betale 10.140 kroner, da vedkommende skiftede til Lederne.

Begrundelsen lød, at regningen fra lærerlockouten i foråret, skulle betales, inden hun kunne melde sig ud – en konflikt som medlemmet ikke var en del af, da hun sad som projektleder på en arbejdsplads, der intet havde med konflikten at gøre.

»Det er helt urimeligt at tage medlemmer som gidsler på den måde. Mange af de henvendelser, vi får, er fra medlemmer, der ikke var en del af konflikten, eller som har skiftet job og er blevet ledere indenfor et helt andet fagområde. Nu er de tvunget til at betale regningen, men også at være organiseret et sted, som de ikke ønsker at være. Det er decideret mafia-metoder,« siger forhandlings- og relationschef hos Lederne, Bo Vistisen, ifølge Ledernes nyhedsbrev.

Senest har han fået en henvendelse fra én, der ønsker at melde sig ind hos Lederne, fordi han har fået job som leder, hvor han tidligere var medarbejder. Her lød meldingen fra Uddannelsesforbundet, at det ville koste 8.680 kroner ved kasse en. Heller ikke han havde været omfattet af forårets lockout.

Hos Uddannelsesforbundet afviser man, at der skulle være tale om »mafia-metoder«.

»Det er korrekt, at det koster penge at melde sig ud, mens vi er ved at genopbygge formuen efter endt konflikt. Det fremgår af vores vedtægter. Man tager så at sige sin del af regningen med sig,« siger formand for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det har intet med mafia-metoder at gøre. Det handler om solidaritet, at når en gruppe er i problemer, så er der brede skuldre til at bære og sørge for, at alle dækker regningen,« siger Hanne Pontoppidan.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip