Ledige i aktivering med ommærkning af slik

Arbejdsløse i Aarhus Kommune bliver aktiveret med at ommærke chokoladeplader, nougatslikkepinde og sukkerstokke i tusindvis, så de får ny holdbarhedsdato, skriver 24timer.

I et montageværksted i kommunens 'Arbejdsmarkedscenter Syd' forsyner de systematisk slikket med helt andre holdbarhedsdatoer end de oprindelige.

- Vi var mange, som protesterede, siger Hamid Hassan, der er kontanthjælpsmodtager til 24timer.

- For vi syntes, at det var ydmygende at deltage i noget, der virkede åbenlyst ulovligt og ulækkert, siger Hamid Hassan, som indtil forleden dag blandt andet forlængede nogle nougatslikkepindes holdbarhed med et år.

En kvindelig ledig i aktivering bad ligesom Hamid Hassan og andre i værkstedet om dokumentation for, at hun ikke medvirkede i ulovligheder.

- Det kunne vi ikke få, så arbejdet virkede skummelt og ret klamt, siger kvinden, som ikke ønsker sit navn i avisen.

- Værkføreren sagde blot, at vi skulle gøre, som kunden havde bedt os om, fortæller Hamid Hassan.

Der var kommunens kunde gennem flere år, den store slik- og konfektureimportør Scan Choco A/S, som bad om at få nye datomærker på tre slags slik beregnet til det danske marked.

Et stort parti jule-sukkerstokke, som den kinesiske producent hævder, er fejlmærket, skulle have et års ekstra holdbarhed end angivet på etiketten.

Også nogle plader med mørk chokolade skulle forlænges, så de kunne holde sig længere, end de oprindelige - påstået fejlagtige - datomærker oplyste.

Nougatslikkepindene, som før var korrekt mærket som holdbare til den 25. januar 2013, blev forlænget med præcist et år - til den 25. januar 2014 - så Scan Choko kunne nå at sælge dem.

- Sukker kan jo holde sig uendeligt, siger Scan Chokos fødevarekonsulent Lars Christian Balslev om slikkepindene.

Jens Kaysen, chef for Arbejdsmarkedscenter Syd, siger, at han stoler på Scan Choko og på, at slikkets holdbarhed blev forlænget i overensstemmelse med alle regler.

- Men jeg kan sagtens forstå, at borgerne reagerer på det her. Derfor ringede vi også til Scan Choko og bad dem love os, at alt var okay, siger Jens Kaysen til 24timer.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip