Ledige sendes i ring på de samme jobkurser

Det kan være fyldt med gentagelser at være arbejdssøgende i Danmark.

En ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, afslører, at adskillige danske ledige bliver sendt i rotation på de samme jobsøgningskurser.

- De kunne lige så godt sende mig ud og grave et hul og dække det til igen, fortæller arbejdssøgende Svend Mikkelsen fra Gramrode i Østjylland til A4.

Så sent som i marts lærte han at skrive et cv for fjerde gang. Og det er på trods af, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sidste efterår ændrede loven, så jobcentret kun kan tvinge ledige på det samme jobsøgningskursus én gang.

Men selv om loven har eksisteret i snart 10 måneder, så viser A4's undersøgelse, at hver ottende ledig har deltaget i et kursus med samme indhold som et tidligere kursus.

En ledig, der ønsker at være anonym, fortæller, at han i oktober for femte gang var på kursus for at lære at skrive et cv.

- De kalder det jo bare forskellige ting. Så kalder de det 'Intensiv i job' og 'Aktiv jobsøgning'. Men hovedindholdet er jo nøjagtigt det samme, og intet er ændret fra det ene kursus til det andet, siger han til Ugebrevet A4.

- Det er hovedløst og giver ikke noget.

Arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Bjarne Ibsen giver dårlig ledelse på jobcentrene skylden for, at mange ledige bliver sendt i cirkulation på jobsøgningskurserne.

- Jeg mener, at det signalerer dårlig ledelse for ikke at sige inkompetence, når man kører gentagne forløb. Det er misbrug af offentlige midler, og det er faktisk også et lovbrud, fastslår han over for A4.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip