Ledigheden faldt i juni for anden måned i træk

Flere danskere trådte ud af arbejdsløshedskøen i juni, og det fik arbejdsløshedsprocenten til at falde.

Ifølge Danmarks Statistik faldt den såkaldte bruttoledighed med 1500 fuldtidspersoner i løbet af juni, og dermed landede ledighedsprocenten på 4,2.

Bruttoledigheden i maj lød på 4,3 procent, men er siden blevet korrigeret til også 4,2 procent.

I faktiske tal faldt bruttoledigheden med 1500 fuldtidspersoner fra maj til juni. Tallene er korrigeret for normale sæsonudsving.

Ifølge Las Olesen, cheføkonom i Danske Bank, er arbejdsløshedsprocenten nu nede på samme niveau som ved indgangen af 2007, altså inden finanskrisen.

- Selv om arbejdsløsheden er lav, er der formentlig plads til, at beskæftigelsen kan stige lidt mere.

- Der er stadig kvalificerede folk til rådighed, som ikke er registreret som arbejdsløse, for eksempel blandt det ekstra store antal studerende, vi har for tiden, siger han i en analyse.

Hvis man kigger på ledighedstallet efter alder, var det ifølge Danmarks Statistik især blandt personer mellem 30 og 39 år, at tallet faldt. Her faldt ledigheden med 400 fuldtidspersoner.

Klumpen af arbejdsløse var størst i København, hvor ledighedsprocenten var på 5,0 procent. Nordjylland fulgte trop med 4,6 procent.

Til gengæld kan nordsjællænderne prale af den laveste ledighed med blot 3,1 procent. Også i Vestjylland ser det fint ud, hvor kun 3,2 procent af de arbejdsmarkedsparate vestjyder ikke er i arbejde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip