Ledigheden står i stampe for tredje måned i træk

Køen af arbejdsløse var stort set uændret i juni, hvor antallet af ledige landede på 126.000 i runde tal. Det svarer til en ledighedsprocent på 4,7 procent, oplyser Danmarks Statistik.

Tallet er revideret fra sidste måned, hvor Danmarks Statistik opgjorde ledighedsprocenten til 4,8 procent, og der er således kun tale om marginale udsving.

- Bruttoledigheden var også uændret fra april til maj og er således uændret for tredje måned i træk, lyder det fra statistikbanken.

Ifølge chefanalytiker Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er opsvinget i dansk økonomi på ret kurs, selvom ledigheden står i stampe.

- Generelt har ledigheden de sidste mange måneder ikke udviklet sig lige så positivt, som beskæftigelsen, som siden foråret 2013 er vokset med 64.500 personer.

- Forklaringen er, at der i øjeblikket er flere jobsøgende på arbejdsmarkedet, og det er faktisk ikke nogen dårlig nyhed, siger han i en kommentar.

Arbejdsløshedstallet opgøres hver måned på baggrund af antallet af dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere. Bruttoledigheden medtager de aktiverede ledige, der skønnes at være jobparate.

/ritzau/

Dagens Gossip