Lee Chong Wei blev Vittinghus' overmand i New York

22/06/2015

Trods en enorm forskel i placering på verdensranglisten var Malaysias badmintonstjerne Lee Chong Wei for stor en mundfuld for danske Hans-Kristian Vittinghus søndag.

Den tidligere verdensetter besejrede sin danske modstander 22-20, 21-12 i finalen i turneringen US Open Badminton Championships, der blev spillet i Brentwood i New York.

Turneringen rangerer under Super Series-turneringen, men for specielt Lee Chong Wei stod der vigtige point til verdensranglisten på spil.

Den tidligere verdensetter er en stor stjerne i malaysisk badminton, og han er nemlig dumpet helt ned på en plads som nummer 180 på den seneste verdensrangliste, efter at han i maj var fri af sin dopingkarantæne på otte måneder.

Alligevel valgte Malaysias badmintonforbund for nylig at udtage Lee Chong Wei på baggrund af hans comeback-kamp i Sudirman Cup.

Hans-Kristian Vittinghus er nummer 18 på verdensranglisten, og han formåede også at give Lee Chong Wei modstand i et tæt første sæt.

Danskeren fulgte også godt med i begyndelsen af andet sæt, hvor det blev 2-2 og 5-5, før Lee Chong Wei løb fra danskeren og endte med at vinde sikkert.