Legat uddeling på 50-årsdagen for komponisten Jacob Gades død

Jacob Gade blev født i Vejle i 1879 og komponerede i løbet af sin karriere over 100 melodier.

Efter 1. Verdenskrig tog Jacob Gade til USA, hvor han startede med at akkompagnere til stumfilm og senere endte i verdens førende orkester, New York Philharmonics.

Da han siden vendte hjem til Danmark, var Jacob Gade i 20’erne og 30’erne en aktiv del af det københavnske musikliv, hvor han samarbejdede med blandt andre Storm P..

I 40’erne valgte han at trække sig tilbage og bosætte sig i Torø Huse ved Assens, hvor han døde for 50 år siden.

Legatuddeling og masterclass
Før sin død testamenterede Jacob Gade alle rettighederne til sine kompositioner til Jacob Gades Legat, hvis formål er at støtte unge musikere.

I anledning af 50-året for Jacob Gades død afholdes uddelingen af legatet i Assens i forbindelse med påsken, hvor Assens Kommune i samarbejde med Jacob Gades Legat afholder en masterclass for unge, fynske talenter.

- Jeg glæder mig over, at uddelingen af legatet i år har fundet tilbage til Assens, så vi kan markere Jacob Gades forhold til byen. Og med masterclass’en bringer vi de københavnske kunstnere Alexander og Bella Zapolski til Fyn, hvor de kan give inspiration og vejledning, til lokale talenter, siger Truels Schultz, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Assens Kommune.

Dagens Gossip