Legendarisk blind salsamusiker er dræbt i bilulykke

Skrevet af admin

17/04/2014

Dagens topnyheder

Den puertoricanske salsamusiker og sanger Jose Luis "Cheo" Feliciano blev torsdag dræbt i en bilulykke i San Juan i Puerto Rico, skriver lokale medier.

Hans Jaguar ramte en el-mast.

Han blev 78 år.

Jose Luis "Cheo" Feliciano er ej at forveksle med den legendariske blinde salsamusiker José Feliciano, der står bag julehittet "Feliz Navidad".

"Cheo", der er født i Ponce i Puerto Rico, droppede som 17-årig ud af skolen for spille trommer og øve med de bedste salsa-musikere i New York.

Musikeren optrådte med førende latinamerikanske kunstnere og fik sin debut som sanger med the Joe Cuba Sextet, inden han brød igennem som soloartist i 1970'erne og sluttede sig til Fania Records' All-Stars.

Han nåede at indspille 17 albums, og i 2008 blev han hædret med en "Lifetime Achievement Award" ved Latin Grammy-uddelingen.

Den panamanske sanger Rubén Blades, som den afdøde musiker samarbejdede med i 2012, skriver på sin hjemmeside, at Felicianos bidrag til salsamusikken "ikke har nogen udløbsdato":

I en besked på Twitter skriver Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, at "Feliciano altid havde stoltheden over sit elskede Puerto Rico med sig. Han var caribisk, og han gav os rytme og poesi, der kunne fylde vores liv".

Puerto Ricos guvernør, Alejandro Garcia Padilla, har beordret tre dages national landesorg.

/ritzau/Reuters