Legendarisk folkesanger i USA håner Trump fra graven

Skrevet af admin

22/01/2016

Mest læste i dag

Den amerikanske folkemusiklegende Woody Guthrie, som var talsmand for de fattige og udstødte i USA, og som døde i 1967, var en hård kritiker af en familie, som i dag er meget fremtrædende i medierne: Trump-familien.

Nyligt opdagede papirer viser, at Guthrie skrev lidenskabeligt kritisk om Fred Trump - faren til den førende og mest fremtrædende republikanske præsidentkandidat, Donald Trump.

Lige som sin søn var Fred Trump ejendomsmægler og investor. Ifølge Guthris sang diskriminerede han mod sorte på New Yorks boligmarked.

Guthrie, som bedst kendt for sangen "This Land Is My Land," som mange opfatter som en alternativ nationalhymne, boede i New York i 1950 og lejede en lejlighed af Fred Trump.

- Jeg formoder, at Old Man Trump ved, hvor meget racehad, han har fået opildnet til," lyder en af linjerne.

Will Kaufman, som har skrevet en biografi om Guthrie, siger, at han har fundet udkastet til sangen, som måske aldrig blev færdig, i musikerens arkiv i Oklahoma.

Kaufman, som er professor i amerikansk litteratur på universitetet i Lancashire i England, siger, at Guthrie var rasende over, at der praktisk talt kun var hvide i Beach Haven complekset i Brooklyn, som Trump ejede.

Fred Trump skabte sig en formue på at opføre huse og lejligheder til middelklassen i efterkrigstidens New York, hvor mange tidligere soldater strømmede til storbyen med deres familier, og hvor regeringen generøst støttede boliglån.

I 1970'erne undersøgte justitsministeriet Trumps foretagende efter beskyldninger om, at det havde afvist personer på grund af deres hudfarve. Der blev indgået et forlig i sagen.

Milliardær-ejendomsmægleren og reality tv-stjernen Donald Trump, der fordømmes for udtalelser om muslimer, udviklede sin fars virksomhed ved at specialisere sig i prangende og glitrede bygninger.

Han står desuden bag Trump Home-indretningskæden, der mange steder i verden blandt andet sælger "bordlamper i antik messing med glaskrystaller" eller "dekorative æsker med en strålende påfuglefjer."

Blandt hans andre interesseområder er luksusejendomme, golfbaner og hoteller.

/ritzau/AFP