Legenden Jagr og Stanley Cup

Jaromir Jagr, den legendariske tjekke med nr. 68 til ære for ’Foråret i Prag, går efter sin tredje Stanley Cup-sejr.

Den 41-årige Boston Bruins-stjerne er tilbage på verdens største ishockeyscene, når pucken i nat kastes til den første finalekamp i Chicago.

Boston Bruins står over for de suveræne vindere af Presidents Trophy som NHLs bedste hold, Chicago Blackhawks (sluttede 15 point foran Bruins).

- Jeg vil formentlig nyde oplevelsen mere i år. Der er mindre pres på mig nu. Dengang var jeg fyren, som alle forventede ville afgøre kampene. Nu er jeg bare en af spillerne på holdet, siger han.

Kort tid hos Bruins

Jaromir Jagr kom til Boston Bruins lige før trading-deadline i påsken fra Philip Larsens klub, Dallas Stars, og har ikke spillet den store rolle.

Han har endnu ikke scoret i playoff (16 kampe og syv assist), men spillede godt i de sidste to kampe i Eastern Conference-finalen mod Pittsburgh Penguins, dén klub, han vandt Stanley Cup med to gange i starten af 90’erne.

- Jeg har skullet tilpasse mig Bostons spil. Her er det forsvaret først, som gælder. Det er ikke så let for mig, men jeg lærer og føler, at jeg bliver en bedre spiller, siger han.

- Ingen regner rigtig med os, og vi får ikke den kredit, vi fortjener. Vi har spillet godt mod Pittsburgh og fortjener at være i Stanley Cup-finalen.

Jaromir Jagr blev draftet af Pittsburgh Penguins i 1990. Det var første gang, en tjekke blev draftet uden at være afhopper. I sin lange NHL-karriere er han fem gange blevet topscorer og én gang kåret som den mest værdifulde spiller, MVP.

Han er i dag noteret for totalt 1.587 NHL-kampe, 759 mål og 1.125 assist.

Finalisters vej gennem playoff har mindet meget om hinanden. Begge overlevede en syvende runde-kamp (Chicago i anden runde mod Detroit Red Wings og Boston i første runde mod Toronto Maple Leafs), men ellers dominerede de deres serier.

Chicago Blackhawks har på grund af bedste placering i grundserien hjemmebane i en eventuel syvende kamp onsdag 26. juni.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip