Legenderne kæmper om en plads i Super Bowl

Når New England Patriot og Denver Broncos søndag mødes i AFC-finalen, er det samtidig et opgør mellem NFL's måske to største stjerner - Tom Brady og Peyton Manning.

- Det bliver ikke større, end vi får det i AFC-finalen. Det er to legender, to fremtidige Hall of Fame-quarterbacks, der skal op imod hinanden, siger NFL-ekspert hos TV3 Sport Henrik Levysohn.

- Tom Brady mod Peyton Manning. Det er den finale, som rigtig mange fans og mange medier gerne vil se.

36-årige Tom Brady har i sine 11 sæsoner for New England været i Super Bowl-finalen fem gange, og tre gange er han gået derfra med Vince Lombardi-trofæet.

Peyton Manning, der er et år ældre end Brady, har kun vundet Super Bowl en enkelt gang, men han er til gengæld blevet kåret til NFL's mest værdifulde spiller fire gange, hvilket er rekord.

I søndagens opgør, hvor vinderen sikrer sig en plads i Super Bowl-finalen i New York den 2. februar, betragter Levysohn Denver Broncos og Peyton Manning som marginale favoritter.

- Jeg synes, at Manning set over hele sæsonen har været bedre. Men han har også også haft nogle meget bedre mål at kaste bolden efter. Han har fantastiske receivere i Wes Welker og Demaryius Thomas samt en stærk tight end i Julius Thomas.

- Så jeg vil give et lille overtag til Denver Broncos og Peyton Manning, fordi han har det fantastiske hold omkring sig. Men det er virkelig svært at spå om kampen, for jeg synes, at New England har vist god form for nylig, siger han.

Men favoritten til at gå hele vejen og vinde Super Bowl skal - ifølge Levysohn - findes i NFC-finalen, hvor San Francisco 49'ers og Seattle Seahawks mødes.

- Ser man over hele sæsonen, så synes jeg, at NFC-holdene har været bedre. Selv om Brady og Manning er de to største stjerner, er 49'ers og Seahawks de to stærkeste hold.

- NFC har været præget af meget hårdt forsvarsspil. Det har været - for at sige det direkte - mere voldeligt i den række. Og det er ofte et hårdt forsvar, der vinder mesterskaberne.

Kampen mellem Denver Broncos og New England Patriots vises på TV3+ søndag klokken 20.30, og San Francisco 49'ers mod Seattle Seahawks følger umiddelbart efter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip